Vicepremierul Vasile Dâncu anunță că ”vor veni probabil şi MĂSURI mai puţin POPULARE”

 

Vicepremierul Vasile Dâncu a afirmat că vor fi demarate reforme în 2016, iar mpăsurile nu vor fi populare. 

 

Sunt convins ca vom face. Oamenii politici nu au facut reforme pentru ca le-a fost frica de electorat. Asa ca au gasit Guvernul care sa faca lucruri pe care ei nu si le permit. Sunt masuri nepopulare si nu au curajul sa le ia. Vor sustine acest Guvern de sacrificiu care nu are de adunat voturi. (...) Vor veni probabil si masuri mai putin populare, in care se vor introduce si unele restrictii. 

 

Nu vreau sa dam vesti proaste de dragul de a da vesti. Vor veni pe parcurs. O reforma nu poate multumi pe toata lumea. Eu cred ca politicienii ar avea tot interesul ca in acest an sa se faca reforme importante, cum ar fi modificarea Constitutiei. Anul acesta s-ar putea atinge un optim de doua treimi in Parlament pentru anumite proiecte”, a explicat Dâncu, într-un interviu pentru ziare.com

 

Vicepremierul a comentat și ezitările Guvernului Cioloş privind decizia de finantare a bisericilor şi cea de crestere a salariului minim. ”Suntem un guvern onest care nu face politica, recunoaste cand greseste si atunci cand apare o contestare publica este dispus sa-si refundamenteze decizia. Cred ca nu e nimic gresit in asta. Noi avem o viziune, dar acestea sunt chestiuni de detaliu.

 

Salarul minim ţine de viziune si vrem sa o fundamentam. Am acceptat cresterile de salarii servite de fostul Guvern si deciziile Parlamentului. Pentru acest proiect suntem dispusi sa studiem impactul si, daca el nu este disfunctional asupra competitivitatii si altor criterii, atunci il vom adopta. Luam in serios studierea proiectului si vom comunica public rezultatele.

 

Cresterea salariului minim nu are un impact negativ asupra bugetului, dimpotriva. Studiem impactul legat de competitivitate, de forta IMM-urilor de a plati un salariu minim crescut. Eu sunt cercetator si pana acum o luna faceam cel putin un studiu in fiecare zi. Si pe masura ce studiezi mai mult iti dai seama ca sunt necesare tot mai multe cercetari. Deci nu am un raspuns fundamentat”.

 

Vasile Dâncu a fost întrebat și despre plagiatul ministrului Petre Tobă: ”Astept o analiza pe care sa o faca o comisie competenta si pana atunci nu ma pot pronunta. (...) Consiliul National de Etica era un organism contestat de presa, societatea civila, de unele universitati. Si atunci ministrul Educatiei a considerat ca e bine sa se faca un nou consiliu care sa aiba o noua legitimate si care sa decida”, a mai spus Vasile Dâncu.

Comentarii Facebook