Marti 9 August

Vești bune pentru clujeni! S-a dat „acceptul” pentru drumul care va lega Clujul de autostrada Transilvania


A fost emis avizul de mediu pentru Drumul Expres DN1-A3 Tureni. Studiul de fezabilitate urmează să fie finalizat.

Deputatul USR-PLUS Cluj, Viorel Băltărețu, a anunțat că finalizarea studiului de fezabilitate este aproape de a deveni realitate odată cu emiterea avizului de mediu. 

Cu această etapă, ne apropiem de finalizarea Studiului de fezabilitate, cu hotărârile de guvern de adoptare a indicatorilor tehnico-economici și de expropriere. Continuu să monitorizez parcursul birocratic al autorizărilor”, a scris deputatul, joi seara, 12 mai, pe pagina sa oficială de Facebook. 

Conectarea Clujului la Autostrada Transilvania nu s-a concretizat nici în 2021. Drumul de șapte kilometri ar urma să fie gata abia anul acesta. În primăvara anului 2020, primarul Emil Boc declara că drumul expres ce va lega Clujul la Autostrada Transilvania ar putea fi gata în acel an.

În noiembrie 2020, CNAIR a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate și proiect tehnic pentru drumul expres ce va lega Cluj-Napoca de Autostrada Transilvania, prin localitatea Mărtinești. Valoarea contractului semnat cu SC Explan SRL este de 2.707.123,03 lei fără TVA.


Comentarii Facebook