Miercuri 24 Aprilie

Remus Lăpușan, candidat PRO România la Camera Deputaților: Testarea în masă, singura soluție pentru stoparea răspândirii coronavirus-ului! (P)


Remus Lăpușan, candidatul PRO România la Camera Deputaților, crede că singura soluție pentru stoparea răspândirii coronavirus-ului este testarea în masă.

Reporter: Guvernul are pe masă Strategia națională de vaccinare anti-COVID, care ar putea fi discutată săptămâna viitoare în ședința CSAT, pe care Klaus Iohannis a convocat-o pentru joi. Credeți că va fi destul pentru stoparea răspândirii pandemiei?

Remus Lăpușan: Nu știu dacă va fi suficient sau nu, pentru că publicul larg nu are acces încă la ea, deși, având în vedere că este un document de importanță strategică națională, care ne vizează pe toți până la urmă, cred că ar fi trebuit supusă dezbaterii publice mai înainte de a fi aprobată în vreun forum al administrației publice. Dar așa face Guvernul PNL, ia măsuri fără să asculte toți factorii interesați și pune carul înaintea boilor. Pentru că nu elaborarea unei strategii de vaccinare este primul pas firesc, ci existența vaccinului, ori deocamdată oamenii de știință nu au validat niciun vaccin. Există doar stadii avansate ale cercetărilor și ale testelor făcute în condiții controlate, dar cam atât. 

Noi, cei de la PRO România, tot spunem lucrurile acestea în spațiul public, și nu vom înceta decât atunci când se va produce o schimbare în bine!

În plus, Guvernul, prin Grupul de Comunicare Strategică, ar trebui să ducă o campanie onestă de informare a populației cu privire la un viitor vaccin, cu date concludente, pentru a disipa din reticența pe care o manifestă cetățenii vis-a-vis de acest vaccin, pe bună dreptate de altfel. Oamenii se tem, pentru că au văzut că dacă te duci la spital să te tratezi, ești ignorat și ținut în frig ore în șir în corturile de triaj; dacă ajungi la ATI, riști să fii ars de viu, legat de pat, și asta numai din cauza politicilor publice insalubre din domeniul sănătății, pe care Guvernul Orban le-a adoptat în ultimul an. Știți vorba aia: atât s-a putut! 

Întrebarea e ce vom face în continuare: ne complacem așa, să avem oameni foarte slabi care să conducă domeniile cheie și să riscăm în orice moment să intrăm în faliment ca țară, sau, în 6 decembrie, mergem la vot și alegem oameni competenți, care știu ce fac! 

Reporter: Și credeți că PRO România, partidul din partea căruia candidați și dvs. pentru funcția de deputat, are astfel de oameni?

Remus Lăpușan: Da, în PRO România sunt foarte mulți specialiști în toate domeniile, inclusiv în cel al sănătății. Sunt foarte multe semnale de alarmă că lucrurile nu se îndreaptă de loc într-o direcție bună. Între timp, noi ce facem? Stăm cu coatele pe masă și scriem strategii! 

Singura soluție viabilă în acest moment pentru stoparea răspândirii pandemiei de COVID este testarea în masă! 

Noi, cei de la PRO România, propunem Programul Național de Testare, la care fiecare român are acces gratuit, indiferent de opțiunea de a merge la stat sau la privat. O nouă stare de urgență nu ar face decât să adâncească starea critică în care oricum ne aflăm. Multe domenii au ajuns la limita supraviețuirii: HORECA este aproape sugrumată, micii producători aruncă recolta de toamnă pentru că nu mai au piață de desfacere, educația este pe butuci, iar sistemul sanitar este suprasolicitat!

Reporter: Care este motivul pentru care Guvernul Orban nu ia în calcul această variantă?

Remus Lăpușan: Motivul este unul singur și simplu: pentru că nu vrea ca rata incidenței să determine absenteism la vot. Și așa, cred că prezența va fi oricum destul de mică; se tot vine cu tot felul de idei, ba să se meargă cu urna mobilă la cei izolați, ba în ziua alegerilor să nu se mai țină cont de niciun fel de carantinare a localităților – asta e deja o certitudine că se va întâmpla. E ca și cum ai zice că virusul va lua o pauză în 6 decembrie, și apoi se năpustește iarăși asupra oamenilor. Dar știm deja că PNL își dorește atât de mult puterea, încât nu mai contează că pentru asta sunt sacrificați zilnic mii de români, dintre care câteva zeci plătesc chiar cu viața. 

În 6 decembrie, haideți la vot pentru un viitor mai bun și mai ales mai sigur! Fiți PRO România!

Realizat de SC DHC MEDIA NET SRL la comanda Partidul PRO România - Cluj, cod mandatar: 11200008

Comentarii Facebook