Veste bună despre Autostrada Transilvania! S-a semnat contractul pentru lotul Zimbor - Poarta Sălajului


Contractul pentru lotul Zimbor - Poarta Sălajului, din Autostrada Transilvania, a fost semjnat vineri, 26 iunie.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, premierul Ludovic Orban, și ministrul Economiei Virgil Popescu au participat la evenimentul de la Sălaj, unde a fost semnat contractul de către  Mariana Ioniță, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și reprezentantul constructorilor. 

2020 este anul acesta este anul construcției Autostrăzii Transilvania. Vom da în trafic în acest an 25 de kilometri din Autostrada Transilvania, sectoarele Iernut – Chețani și Biharia – Borș. Am semnat contractele pentru proiectare și execuție pentru alți 52 de kilometri din Autostrada Transilvania, Tg Mureș – Ungheni, Chiribiș – Biharia, Zimbor – Poarta Sălajului", a spus vineri ministrul Transporturilor Lucian Bode.

Contractul a fost câștigat de Asocierea SA&PE Construct - Spedition UMB - Tehnostrade, cu o ofertă de 680,40 milioane de lei. Subsecțiunea 3B2 Zimbor - Poarta Sălajului, din Secțiunea 3 Mihăiești - Suplacu de Barcău, este parte a proiectului Autostrăzii Brașov - Târgu Mureș - Cluj – Oradea (Transilvania).

Lucian Bode a spus că toate tronsoanele cuprinse între Nădășelu și Borș au fost deblocate, din noiembrie 2019 până astăzi. ”Nădășelu – Zimbor, cei 30 de kilometri, are termen pentru depunerea ofertelor 6 iulie, iar contractul, fără contestații, îl vom semna în luna septembrie. Între Poarta Sălajului și Zalău, respectiv Zalău – Nușfalău, cei 41 de kilometri, inclusiv Tunelul Meseș, avem termen de depunere a ofertelor septembrie 2020. Aici vom avea o etapă de precalificare, ținând cont complexitatea lucrărilor, inclusiv la Tunelul Meseș. - Nușfalău – Suplacu de Barcău, vom anunța câștigătorul săptămâna viitoare. Pentru Suplacu de Barcău – Chiribiș, am reluat licitația, documentația este la ANAP", a precizat ministrul Transporturilor.

Comentarii Facebook