Vela lovește din nou: Când vedeți că cineva strănută și nu are mască puteți suna la 112, e în zona penalului


Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus că românii pot suna la 112 dacă văd o persoană care intră la metrou fără mască și strănută s-ar putea alege cu dosar penal. ”La toate gurile de metrou o sa avem și oameni de ordine. Puteți suna instant la 112 (dacă vedeți pe cineva în metrou fără mască - n.red.). Dacă nu are mască și strănută poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință. Adică a și strănutat și n-a avut nici mască.

Noi nu intrăm în cazarmă, vom apăra cetățenii. Vom fi prezenți în stradă și vom avea și măsuri coercitive pentru fiecare faptă. Am găsit formula parlamentară pentru a nu intra în conflict", a afirmat Vela într-un interviu de pe YouTube (minutul 34.40).

Ministrul Internelor a mai spus că s-a decis relaxarea situației pentru că numărul cazurilor nu a explodat, dar și pentru că sondajele arată că populația s-a săturat.

Există o așteptare extrem de mare din partea populației. Totuși sunt două luni în care oamenii au rezistat, au fost eroi. Simt că eroismul fiecăruia a fost darul pe care l-a oferit întregii comunități. Este această așteptare.

Am făcut măsurători. Dacă în prima lună au acceptat măsurile, au stat acasă, peste 70% au acceptat aceste măsuri. Omul e o ființă socială, nu poți să îl ții în casă, mai ales că ce se întâmplă afară, mirosul de primăvară, soarele, natura, te seduc. Și atunci era foarte greu să mai tolereze, să mai stea într-o așteptare între patru pereți. Și, încet încet pe măsurători a scăzut gradul de acceptabilitate a condițiilor de a sta în interiorul unei locuințe”, a mai declarat Marcel Vela.

Comentarii Facebook