Pensionarii clujeni nu mai au voie să folosească gratuit autobuzele dimineața, când merg oamenii la muncă


Pensionarii clujeni trebuie să își limiteze dimineața deplasările cu autobuzele pentru a nu aglomera mijloacele de transport în comun. 

Astfel, consilierii locali au aprobat o hotărâre prin care pensionarii să nu aibă voie să folosească gratuit mijloacele de transport în comun între orele 6.30 - 08.30.

Acum pensionarii au gratuitate nelimitată pe autobuze, troleibuze și tramvaie, iar mulți obișnuiau să circule și din plictiseală până la marile piețe sau la magazine. 

Cei care vor dori să circule și între orele 6.30 și 8.30 vor trebui să achite un bilet. Măsura nu se aplică în weekend și pe durata vacanțelor, când pensionarii pot circula fără opreliști.

Primarul Emil Boc a spus că foarte mulți clujeni i-au cerut să limiteze deplasarea pensionarilor, ceea ce va duce la reducerea aglomerației în mijloacele de transport în comun.

Vom face recomandarea pentru toți cei care sunt în municipiul Cluj-Napoca să utilizeze dimineața până la ora 8.30 transportul în comun, doar pentru cei care merg la muncă sau cei care urgențe medicale speciale. Restul să utilizeze transportul în comun după ora 8.30, tocmai pentru a respecta distanțarea socială în autobuz, iar cei care sunt activi și merg la muncă să poată ajunge la timp”, a spus Emil Boc. 

De săptămâna viitoare vom recomanda cetățenilor municipiului Cluj-Napoca ca în intervalul orar până în 8.30 dimineața să utilizeze mijloacele de transport în comun doar cei care merg la serviciu sau au urgențe medicale majore ori sunt în tranzit prin municipiul Cluj-Napoca. Ceilalți cetățeni sunt sfătuiți să utilizeze transportul în comun doar după ora 8.30. În consecință, facilitățile la transportul în comun pentru persoanele vârstnice, pensionari cu domiciliul în municipiul Cluj-Napoca și cetățenii din onoare se vor acorda sub formă de abonamente valabile de luni până vineri, pe tot parcursul zilei, cu excepția intervalului orar 06.30 - 08.30, iar sâmbăta și duminica conform programului de funcționare a CTP. Această măsură nu se aplică în perioada vacanței de vară a elevilor”, a mai explicat primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook