Vasile Dîncu, după inaugurarea unui centru de refugiați în Cluj: În acest moment vorbim doar de sprijin umanitar pentru Ucraina, nu de armament


Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a declarat miercuri, 20 aprilie, la inaugurarea centrului pentru refugiați din Cluj că, cel puțin deocamdată, sprijinul pe care România îl acordă Ucrainei este, și va fi pe o perioadă destul de îndelungată, strict umanitar, nu și militar (trimitere de armament).

Nu vorbim despre armament în acest moment. Aşa cum a spus premierul ieri într-o declaraţie, în acest moment suntem concentraţi pe ajutor umanitar”,a declarat Vasile Dîncu în conferința de presă de după deschiderea centrului de refugiați din Cluj. 

România nu va sprijini Ucraina nici cu avioane MIG

Nu avem nicio solicitare în acest sens, MiG-urile pe care le avem, în acest moment nu sunt scoase în totalitate din uz, noi avem în acest moment o anchetă, au fost suspendate de la zbor, vor fi, în cel mai rău caz, conservate, pentru că în acest moment putem să acoperim, cu cele 22 de Eurofigther pe care le avem din partea forţelor străine (...) plus escadrila noastră, toate elementele de securitate aeriană de care are nevoie România în acest moment”, a mai explicat ministrul Apărării. 

Vasile Dîncu a vizitat miercuri un centru de refugiați din Cluj

Ministrul Apărării Naţionale, Însărcinatul pentru Afaceri al Ucrainei la Bucureşti, Păun Rohovei, antrenorii echipelor de fotbal Dinamo Kiev şi CFR Cluj - Mircea Lucescu şi Dan Petrescu - au vizitat, miercuri, Centrul suport integrat pentru refugiaţi ucraineni, amenajat într-un hotel din Cluj-Napoca.

Ministrul Vasile Dîncu a participat, tot miercuri, la spectacolul „Credinţă şi Onoare”, care a avut loc la Opera Naţională Română Cluj-Napoca, iar de la ora 21:00 a asistat la meciul de fotbal CFR 1907 Cluj - Dinamo Kiev, un meci caritabil pentru pace organizat pentru sprijinirea ucrainenilor greu încercaţi de războiul din ţara lor.


Comentarii Facebook