Vasile Dancu, despre demisia lui Emil Boc si sansele acestuia la Primaria Cluj-Napoca INTERVIU


Sociologul Vasile Dancu a declarat intr-un interviu acordat Stiri de Cluj ca demisia lui Emil Boc nu dovedeste nimic, pentru ca nu se prefigureaza si o solutie la problemele actuale.

"Demisia lui Boc a fost mult asteptata de toata lumea. Este un fel de panaceu. Toti spun ca pleaca Boc si ca totul va reveni la normal ca si cand societatea ar fi perfecta si doar el este rotita defecta. Abia acum ne vom da seama ca nu mai avem pe cine da vina. Solutia nu va fi nici a tehnocratilor", crede Vasile Dancu.

Ce inseamna demisia lui Emil Boc din punct de vedere politic?

Vasile Dancu: Poate se va rezolva criza din Parlament. PD-L incearca o refacere a imaginii. In mod normal, cred ca solutia va fi un proiect nou de a traversa criza, un proiect care sa nu se lege doar pe austeritate. Cele doua notiuni, austeritate si modernizarea unei societati nu pot merge impreuna. Nu poti sa faci modernizarea unei societati fara sa ai banii necesari.

Protestele antiguvernamentale ar putea fi cauza acestei demisii?

Vasile Dancu: Este foarte important pentru ca se poate interpreta aceasta demisia ca fiind un succes al strazii. Fara aceste proteste nu ar fi existat o demisie.

Va sustine Traian Basescu un guvern de tehnocrati?

Vasile Dancu: Acum trebuie facuta o echipa nepolitica la guvern. Cred ca Traian Basescu are aceasta idee, un guvern care sa fie sustinut in Parlament si de Opozitie pentru ca degeaba il facem altfel. Un Guvern fara sprijinul opozitiei nu va putea face nimic. Daca vor exista negocieri serioase cu opozitia s-ar putea si opozitia sa fie interesata de un guvern care sa asigure alegeri corecte.

Va mai putea PD-L sa creasca in sondaje dupa demisia lui Boc?

Vasile Dancu: Nu am mai facut masuratori pe partide, dar ei au undeva sub 20 la suta. Fata de nivelul in care PD-L este acum exista posibilitatea de a creste avand in vedere ca au facut acest sacrificiu ritualic.

Are Emil Boc sanse in cazul unei candidaturi la fotoliul de primar?

Vasile Dancu: Dupa ce va trece acest curent legat de demisia lui ar putea avea o sansa. Dar nu prima sansa. Depinde cu cine candideaza.

 

Boc si-a dat DEMISIA! Citeste ce a declarat

Comentarii Facebook