USR Plus Florești vrea amenzi mai mici pentru cei care lasă caii liberi în comună. Pivariu: Amenzile trebuie să fie cât mai mari - VIDEO


Consilierii USR PLUS Florești cer amenzi mai mici pentru oamenii care își lasă caii pe străzile din localitate. Consiliul Local Florești a supus aprobării unui proiect propus de primarul Bogdan Pivariu, pentru confiscarea cailor abandonați și amendarea aspră a proprietarilor. 

Un consilier local USR PLUS a spus că ar trebui clemență și amenzi mai mici, dublate de o informare a celor care au cai că încalcă legea. ”Vă felicit pentru acest proiect, dar să nu uităm că cei care vor fi afectați de acest proiect sunt practic persoanele cele mai vulnerabile din Florești. Venim cu rugămintea către dvs pentru a fixa niște taxe rezonabile, atât de ridicat, cât și de întreținere. Aș vrea să vă rugăm să faceți o publicitate foarte bună acestui proiect, pentru că acele persoane nu sunt la curent cu știrile și cu ceea ce se întâmplă în Consiliul Local. Vrem să mai spunem un amendament, să introducem și porcinele pe acest proiect, pentru că sunt și turme de porci care provoacă distrugeri”, a spus alesul USR PLUS.

Eu am rămas stupefiat. După ce m-ați lăudat, spuneți că nu doriți acest punct sau că trebuie să avem grijă de cei care încalcă legea. Nu o să am toleranță cu nimeni care încalcă legea. Amenzile trebuie să fie foarte mari, ca să fie descurajante. Nu o dată am văzut cum s-au plimbat caii printre mașini și au produs pagube. Amenzile trebuie să fie mari. Spuneți că trebuie să le spunem să nu încalce legea. Ei știu că nu trebuie să încalce legea”, a spus Pivariu.

Consilierul local a continuat și a spus că poate că oamenii aceia nu știu că încalcă legea. ”Ce veți face când ei vor spune că nu știau să încalcă legea?”,  a continuat alesul USR PLUS.

Domnule consilier intrăm în derizoriu. Faptul că nu cunoașteți legea nu vă puteți prevala de acest lucru. Va fi făcut o bună informare. Credeți că cei care au cai și îi lasă pe drum nu știu că au încălcat legea? Eu m-am asigurat că acest fenomen de abandon ale animalelor să înceteze și amenzile să fie mari”, a mai spus Bogdan Pivariu.

Proiectul a fost aprobat. 

Comentarii Facebook