USR Cluj cere rezilierea contractului cu GOTO, firma care administrează parcarea de la Aeroportul Cluj


Un nou scandal a izbucnit în ședința Consiliului Județean (CJ) Cluj, unde USR a tras la răspundere echipa PNL, în frunte cu președintele CJ Cluj, Alin Tișe, al doilea om din PNL Cluj, după Emil Boc. Tișe a fost acuzat că nu gestionează bine unele contracte și societăți ale CJ Cluj, care sunt pe pierdere. 

În ședința de luni a Consiliului Județean Cluj au fost supuse spre aprobare situațiile financiare pe 2022 ale celor 6 întreprinderi din subordinea CJ.

Dacă Tetarom, Compania de Apă, Agrotransilvania și Aeroportul, au înregistrat profit din activitatea de bază, nu în aceeași situație se află Univers T și Pază și Protecție.

Univers T a realizat profit, dar acesta se datorează exclusiv redevențelor încasate de la Iulius Mall și United Bussiness Center. Activitatea de bază a Univers T a generat venituri totale de cca 5,8 milioane lei. Asta înseamnă că activitatea de bază (restaurantul și hotelul) este pe pierdere, fiind susținută din chiria încasată de la Iulius Mall.

"Serviciile hoteliere și de restaurant nu sunt servicii de interes public și nu există nicio rațiune ca ele să fie subvenționate de la bugetul județului", a declarat Cătălin Sălăgean, consilier județean al USR.

Societatea "Pază și Protecție" merge pe pierdere de ani buni, iar 2022 nu e o excepție: 625000 lei pierdere.

Atât timp cât CJ păstrează această societate în portofoliu nu face altceva decât să mute banii dintr-un buzunar în altul, respectiv de la întreprinderile profitabile la cele care înregistrează constant pierderi. În opinia USR această societate trebuie închisă”, a afirmat Cătălin Sălăgean, consilier județean al USR.

Cătălin Sălăgean a atras atenția și asupra contractului cu GOTO câte a ajuns să impună propriile legi în parcarea Aeroportului Internațional Avram Iancu.

"E tot mai evident că CJ e captiv în contractul cu GOTO. CJ doar asistă și pare legat de mâini și de picioare.

Enumăr 3 nereguli care au apărut, doar în ultimele luni:

-taxează locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități, chiar dacă legea impune ca acestea sa fie gratuite;

-au desființat locurile de drop-off pentru microbuze, deși toate marile aeroporturi au amenajate astfel de spații;

-Aeroportul ne-a sesizat că GOTO a executat lucrări în apropierea terminalelor, fără să respecte zona de securitate aeroportuară.

Înțeleg că GOTO e o societate comercială orientată spre profit, însă nu trebuie să ne scape din vedere că aeroportul este un serviciu de interes public și trebuie să primeze interesul cetățenilor", a spus Cătălin Sălăgean, cerând și rezilierea contractului cu GOTO.

Liderul consilierilor județeni ai USR Dr. Mihai Iepure a subliniat în cadrul ședinței de Consiliu Județean importanța impunerii concesionarului a obligației respectării legislației cu privire la persoanele cu dizabilități și a insistat pentru respectarea tuturor obligațiilor contractuale ale GOTO.

Comentarii Facebook