USL Cluj vrea demisia primarului Sorin Apostu si a premierului Emil Boc


Uniunea Social Liberala (USL) Cluj solicita demisia premierului Emil Boc si a primarului Sorin Apostu.

Steluta Cataniciu, vicepresedintele PNL Cluj, a declarat ca justitia trebuie sa isi faca datoria in cazul primarului Sorin Apostu si a vicepresedintelui CJ Cluj, Radu Bica.

"In acest caz specific al Clujului, raspunderea politica directa este a premierului Emil Boc care a promovat in administratia clujeana doar apropiati de-ai sai pe care i-a girat personal. Emil Boc trebuie sa raspunda la urmatoarea intrebare: De ce administratia clujeana a devenit o retea generalizata de coruptie? Ori stia aceste lucruri si poate fi banuit de complicitate, ori nu stia si atunci nu are ce cauta in functia de prim-ministru, pentru ca este depasit de situatie. Nu de coduri etice, puse pe hartie si schimbate din arestul Clujului are nevoie Romania si Clujul in acest moment, ci de raspunsuri si de asumarea raspunderii politice de catre Emil Boc", a declarat Cataniciu.

Aurelia Cristea, videpresedintele PSD Cluj, a declarat ca Sorin Apostu trebuie sa isi dea demisia din respect pentru clujeni. "Avand in vedere declaratia domnul Emil Boc, din care reiese ca primarul Clujului nu a fost exclus prin decizia partidului, ci a facut o cerere in acest sens pentru a nu-si pierde mandatul, inseamna ca PD tine cu dintii in continuare de functiile pe care le detine indiferent de scandalurile in care sunt implicati. In acest caz, nu cred ca mai este cazul sa vorbim despre coduri etice si lupte impotriva coruptiei, teme preferate ale democrat liberalilor pana in urma cu o luna", a spus Aurelia Cristea.

 

Primarul Sorin Apostu a arestat pentru 29 de zile fiind acuzat ca a luat mita 94.000 de euro.

Comentarii Facebook