Universitatea Bucureşti: Victor Ponta a PLAGIAT


Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a decis că teza de doctorat a premierului Victor Ponta este un plagiat, în 115 pagini din cele 303 existând pasaje plagiate.

Prof dr. Mircea Dumitru, de la UB le cere factorulor publici ”responsabilitate şi decenţă faţă de toţi actorii vieţii publice de a nu utiliza acest punct de vedere în scopuri partizane, ca argument în disputele politice foarte aprinse care se produc în momentul de faţă în România”, conform realitatea.net.

Universitatea nu a dorit să prelungească nepermis de mult un punct de vedere în cazul lui Ponta. Comisia şi Universitatea nu au niciun fel de satisfacţie să vă anunţe ceea ce urmează să vă anunţe. Teza de doctorat a lui Ponta încalcă principiile eticii, integrităţii şi bunei-conduite în activitatea de cercetare. Comisia de etică nu a făcut decât să examineze forma tezei de doctorat, ea nu s-a pronunţat legat de conţinut. Plagiatul este o formă de copiere a textului. Nu se referă la lucrurile de conţinut”, a spus și Marian Popescu, preşedintele comisiei de etică.

Comentarii Facebook