Un olandez de origine maghiara a lipit autocolante pe placuta din fata statuii lui Matei Corvin: Vrem sa ne exprimam in limba maghiara VIDEO


Un cetatean olandez de origine maghiara a lipit pe placuta lui Nicolae Iorga, amplasata in fata statuii lui Matei Corvin, doua autocolante. 

Politistii comunitari au intervenit si i-au cerut cetateanului maghiar sa indeparteze autocolantele.

Scena s-a petrecut marti dupa-amiaza, in Piata Unirii. Gabor Landman, reprezentantul unei fundatii cu sediul in Amsterdam, care lupta pentru drepturile maghiarilor, a lipit pe placuta cu mesajul lui Nicolae Iorga doua autocolante pe care a scris ca si maghiarii au dreptul sa isi foloseasca limba materna. Mesajul a fost scris in trei limbi: romana, maghiara si engleza.

Pe un autocolant era scris: ”Unde ramane inscriptia in limba maghiara? Si noi traim aici! Este dreptul nostru legal la limba maghiara”, iar pe al doilea, langa steagul Uniunii Europene: ”Respectati legile europene acum”.
 

Este dreptul nostru sa ne exprimam in limba maghiara si nu este normal ca o placuta care este amplasata langa un mare rege maghiar sa nu fie scrisa si in limba maghiara. De aceea am protestat aici la Cluj-Napoca si am lipit aceste autocolante, pentru ca toata lumea sa vada nedreptate”, a declarat Gabor Landman.

 

Politistii comunitari nu l-au amendat oe cetateanul olandez, dar i-au cerut sa ia autocolantele lipite pe placuta lui Nicolae Iorga.

Comentarii Facebook