Clujeanul Peter Eckstein Kovacs, in dezacord cu UDMR in privinta proiectului Rosia Montana: Nu cred ca ne putem asuma riscuri inutile

Consilierul prezidential Peter Eckstein Kovacs a cerut UDMR sa-si exprime pozitia fata de proiectul de la Rosia Montana, dupa ce ministrul Culturii, Kelemen Hunor, si-a dat avizul pentru realizarea investitiei.

 

"Eu doar constat acordarea acestui aviz, asa cum a fost considerata de domnul ministru, ca o problema tehnica. Domnia sa a afirmat ca nu a existat o discutie la nivelul UDMR din acest punct de vedere. In conditiile in care responsabilii pentru decizia privind eventuala pornire a acestui mega-proiect sunt doi ministri ai UDMR, consider ca formatiunea politica ar trebui sa exprime un punct de vedere. Nu putem sa ne ascundem dupa deget", a declarat pentru adevarul.ro Peter Eckstein Kovacs.

 

El crede ca raspunderea celor care sustin acest proiect este imensa. "Din moment ce Parlamentul European a cerut Comisiei Europene, cu o majoritate covarsitoare, sa interzica mineritul pe baza de cianuri, nu cred ca ne putem asuma riscuri inutile. Raspunderea celor care sprijina acest proiect e imensa. E totusi vorba nu doar de viitorul nostru, ci si de viitorul copiilor nostri", a mai spus Peter Eckstein Kovacs.

Comentarii Facebook