Marti 7 Februarie

Un liberal propune pe Facebook sterilizarea femeilor de etnie romă

 

Preşedintele TNL Alba, Rareş Buglea, a postat pe o reţea de socializare un comentariu prin care propunea sterilizarea femeilor rome. Luni, și-a dat demisia și a spus că se delimitează de PNL.

 

Îmi cer scuze dacă printr-o exprimare nefericită, fie pe reţeaua de socializare sau în declaraţiile ulterioare, am lăsat impresia că mă refer doar la o anumită etnie, şi nu aşa cum am vrut şi vreau să susţin, mă refer la toate mamele iresponsabile din România, îmi cer scuze faţă de membrii acestei etnii dacă s-au considerat direct vizaţi. Într-adevăr, pe pagina de pe Facebook mă refeream la anumite mame rome, pentru că ponderea acestor cazuri, trebuie să recunoaştem, acolo o întâlnim mai des, dar eu nu mă refer la etnia întreagă, mă refer la orice mamă care după o naştere, două se constată că nu are niciun fel de dragoste, de grijă şi de preocupare pentru acei copii”, a declarat Buglea.

 

El a spus că propunerea lui viza ”o oarecare soluţie pentru a stopa această natalitate scăpată de sub control”, dar că pentru unii ”mai sensibili sau rău-intenţionaţi, această propunere suna cam dur şi era interpretată xenofobă, rasială”.

 

Nuanţa e foarte importantă aici. Mesajul a fost unul foarte clar. Această natalitate scăpată de sub control, în astfel de medii, foarte sărace şi needucate, într-un fel sau altul, nu neapărat stopată, dar trebuie controlată. Dacă am vorbit de sterilizare pe postarea mea, probabil că la un moment dat sau sub o formă cât se poate de legală şi de civilizată, de europeană, aceasta poate fi o soluţie. Mă refer la sterilizarea voluntară. Acele mame trebuiesc convinse că statul nu le poate ajuta la nesfârşit. Astăzi, cu un copil, mâine cu doi, poimâine cu zece”, a afirmat Rareş Buglea.

 

În postarea de pe Facebook, Rareş Buglea, preşedinte TNL Alba şi consilier local la Alba Iulia, vorbea despre sterilizarea femeii rome.

 

Am introdus noi apa în ţigănime...( apropo, când întrebi pe cineva de acolo unde locuieşte mai nou nu zice ţigănime, zice lângă Dedeman :) ) Ei bine dragii mei acolo sa introdus apa şi un strat subţire de pavele (aşa de dragul votului) dar este total insuficient! În loc de apă va fi enorm de greu să introducem mentalitatea şi educaţia acolo şi mai ales zic eu, educaţia sexuală.... ştiu că falşii umanişti mă vor critica aspru, dar susţin în continuare sterilizarea femeii rome, dacă după prima naştere la ancheta socială se dovedeşte că nu are condiţii şi nici intenţia de a creşte primul prunc în condiţii cât de cât umane!”, susţinea Buglea în postarea sa de pe reţeaua de socializare, care conţine numeroase greşeli gramaticale.

 

De ce o mai lăsam să îl nască şi pe al 2-lea şi pe al 5-lea......să plătească statul ajutoare sociale şi să punem noi zece lacăte pe poartă???? Iubesc omul indiferent de culoarea, religia, originea....lui, însă cea ce facem noi acum, adică fam de români care un copil maxim doi, iar fam de ţigani şi mă refer aici la ţiganii cei mai needucaţi şi ne integraţi...de la cinci copii în sus...este o dovadă de inconştienţă şi iresponsabilitate faţă de viitorul acestei ţări! şi cred ca le asigurăm un viitor foarte «sigur» copiilor noştri, pe când vor fi ei mari, iar ponderea va fi de 5 la 1”, scria Buglea.

Comentarii Facebook