Remus Lăpușan despre regionalizarea României: Clujul va fi CAPITALA regiunii

 

Președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan a declarat că regionalizarea este o temă importantă în perioada următoare și că este necesară și modificarea Constituției.

 

Din punctul nostru de vedere regionalizarea este un lucru necesar însă trebuie făcută foarte bine, gândită de zece ori și acționat doar o dată. În aceeași măsură cred și credem că aici este vorba despre o decizie politică care trebuie asumată și apoi pusă în practică. Regionalizarea ține și de modificarea Constituției. Parlamentul va avea foarte mult de lucru în perioada următoare, pentru că dacă o să avem regiuni va trebui să facem o lege specială pentru aceste noi structuri”, a declarat liderul PSD Cluj.

 

Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj, a mai spus că este convins că județul Cluj va da capitala regiunii în care va fi inclus județul.

 

Indiferent în ce regiune se va situa județul Cluj, Cluj-Napoca trebuie să fie capitala acelei regiuni! La regiune, la judeţ, la nivel naţional cu siguranţă că şi o parte din atribuţiile de la nivel naţional o să fie transferate către regiuni la fel cum o parte dintre aceste atribuţii s-ar putea să fie transferate de la nivel naţional către judeţe sau către regiune, sau invers”, a declarat Remus Lăpușan.

 

Președintele PSD Cluj consideră că dezbaterile și studiile sociologice și economice sunt necesare în abordarea acestei teme.

 

O mare parte din suma trimisă la bugetul național trebuie redirecționată regiunii. Avem nevoie de un studiu, sociologic și economic care să ne arate plusurile și minusurile regionalizării”, a mai adăugat Lăpușan. 

Comentarii Facebook