Un kilometru din Autostrada A10 Sebeș-Turda, închis timp de o lună. Autoritățile informează că există o serie de „deficiențe”


Un kilometru din Autostrada A10 Sebeș-Turda va fi închis pe o perioadă de 30 de zile, începând de astăzi, miercuri 1 februarie. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează că există o serie de „deficiențe” care trebuie remediate. 

Traficul pe sensul de deplasare Sebeş - Turda, de pe Autostrada A10, este închis, începând de miercuri dimineaţa, pentru remedierea unor „deficienţe” apărute în ultima perioadă, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). „Pentru remedierea unor deficienţe apărute în ultima perioadă, la cererea constructorului, CNAIR a luat decizia ca, începând de miercuri, 01.02.2023, ora 08:00, timp de 30 de zile, traficul să fie închis pe sensul de deplasare Sebeş - Turda, de pe autostrada A10, pe sectorul cuprins între km 15+760 - 16+800”, au transmis reprezentanții CNAIR. 

Traficul va fi deviat astfel:

  • ieşirea de pe autostradă se va realiza prin nodul rutier Alba Iulia Nord, prin breteaua 3, către sensul giratoriu de pe DN 1, km 386+140;
  • tot de aici se va realiza şi revenirea pe autostrada A10, prin utilizarea bretelei de acces 4, se arată în comunicatul CNAIR.

Compania de drumuri precizează că toate lucrările necesare vor fi efectuate de constructor din fonduri proprii, acestea fiind în perioada de garanție. 

Un versant a luat-o la vale 

La mai puțin de o lună de la deschiderea circulației fără restricții pe tronsonul ce cuprinde zona Alba Iulia Nord a început să „o ia la vale”. Pe această porțiune a apărut o alunecare a taluzului în rambleu, existând un risc ca terasamentul să se deterioreze mai tare și alunecarea să se extindă, scrie Ziarul Unirea. Potrivit sursei citate, alunecarea de teren s-a produs la Alba Iulia Nord, la km 17, asfaltul fiind deja crăpat pe banda de urgență (continuarea bretelei de intrare pe autostradă) și pe o porțiune mică din prima bandă.

Lucrările la nodul rutier Alba Iulia Nord, în zona unde acum sunt probleme, au fost finalizate abia în vara 2021.

Sursa foto: Infrapress

Comentarii Facebook