Un deputat PSD cere expulzarea ambasadorului SUA, pentru că a ”îndrăznit” să critice modificările propuse la legile justiției



Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a transmis un mesaj, pe contul său de Facebook, prin care cere expulzarea ambasarorului SUA în România, Hans Klemm.

Reacția social-democratului vine după ce ambasata Statelor Unite a publicat, marți, uin comunicat de presă dur la adresa modificărilor propuse la legile justiției.


"Date fiind ingerintele repetate in treburile interne ale tarii mele, solicit expulzarea de urgenta a ambasadorului Hans Klemm. Daca suntem cu adevarat un stat independent si suveran, daca ne respectam Constitutia si pe noi insine, nu mai putem tolera amestecul acestui ambasador in activitatea parlamentara si guvernamentala, precum si in politica romaneasca in ansamblul ei. Nu e absolut deloc treaba ambasadorului Hans Klemm, asa cum nu e, in general, treaba niciunui ambasador cum anume hotaram noi sa ne construim propriul cadru legislativ!" scrie Plesoianu intr-o postare pe pagina sa.

Acesta îl acuză pe Klemm ca a "jignit" poporul român" și că are "tupeu inimaginabil".

"Daca ministrul de Externe si premierul nu iau imediat masurile care se impun, inseamna ca accepta tacit statutul de colonie administrata de peste ocean", incheie deputatul PSD.

Comentarii Facebook