Uioreanu susține că declarația ministrului Culturii, privind susținerea Timișoarei, nu trebuie să ne ISTERIZEZE

 

 

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, a declarat că a fost surprins de declaraţiile ministrului Culturii, Daniel Barbu, privind susținerea Timișoarei în candidatura pentru CCE 2021. 

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a mai spus că va avea o discuţie cu ministru Barbu pentru a clarifica declarația acestuia privind susţinerea vreunei candidaturi, personal sau instituţional. 

 

Nu trebuie să uităm faptul că procedura de desemnare a oraşului din România care va deţine titlul de capitală europeană este un proces de durată, care transcende în timp mai mulţi miniştri, ba chiar şi primari diferiţi ai aceluiaşi municipiu. De aceea, în loc să ne isterizăm şi să protestăm pe la toate uşile, mai bine canalizăm toate energiile oraşului şi ale judeţului spre îndeplinirea criteriilor necesare pentru a fi siguri de nominalizare. În fond, titlul de Capitală europeană este mai mult un concurs de dosare decât o luptă a grupurilor de lobby. La proxima întâlnire cu domnul ministru Barbu, probabil chiar în cursul zilei de mâine, voi discuta cu domnia sa despre declaraţiile făcute, declaraţii care, după părerea mea, au fost un pic exagerate de adversarii politici ai actualului Guvern”, a precizat Horea Uioreanu.

 

Președintele CJ Cluj crede că ”desemnarea sau respingerea candidaturii municipiului Cluj-Napoca la titlul de capitală europeană nu va fi determinată de declaraţiile ministrului Daniel Barbu, ci de munca tuturor celor implicaţi în proiect”. 

 

Emil Boc dă de PEREȚI cu ministrul Culturii: ”E demn de DISPREȚ” - Război privind Capitala Culturală Europeană 2021

 

Comentarii Facebook