Uioreanu: Romani, ocupati garile, si obtineti cresteri salariale ca si minerii!


Deputatul PNL Cluj, Horea Uioreanu, a declarat ca toti romanii ar trebui sa ocupe garile sau sa protesteze radical pentru a obtine cresteri salariale, dupa modelul brevetat de mineri.

"Ultimele zile au fost pline de declaratii legate de o posibila majorare a salariilor bugetarilor sau, in contrapartida, de reducerea CAS pentru toata lumea. Efortul bugetar ar fi cam acelasi, dar, intr-un caz ar beneficia de masura doar 'bugetarii grasi si nesimtiti', catarati in spatele statului, la fel de slab si de pricajit ca si acum doi ani. Pe de alta parte, reducerea CAS s-ar aplica tuturor angajatilor, posibil si angajatorilor, adica ar avantaja mult mai multi cetateni. Pana sa se ia o decizie finala cu privire la veniturile romanilor, executivul a cedat sub presiunea lampaselor si a acordat minerilor o crestere a sporurului de periculozitate. In mod cert minerii merita asemenea sporuri, dar la fel de sigur este faptul ca bugetarii, care au pierdut un sfert de salariu in 2010, au dreptul nu doar la recuperarea salariilor, ci si la alte indexari. Or, in acest moment, se pare ca singura metoda viabila, patentata de mineri, care asigura succesul, este iesirea in strada si blocarea unor artere de circulatie", a explicat Uioreanu.

Parlamentarul PNL Cluj considera ca decizia ar putea fi "una sinucigasa pentru guvern", deoarece toate categoriile sociale, "in special bugetarii, au acum o motivatie in plus pentru a iesi in strada si a apela chiar la metode radicale de protest, pentru a-si recastiga drepturile salariale".

Uioreanu considera ca s-ar putea ajunge la ocuparea drumurilor, a garilor sau la marsuri pana in Bucuresti. "Anul 2012 e an electoral si domnul presedinte Traian Basescu nu va permite independentului premier Mihai Razvan Ungureanu sa compromita sansa PD de a exista", a mai spus deputatul.

Horea Uioreanu a afirmat ca nu crede ca va scadea CAS pentru toata lumea. "Sunt convins ca domnul presedinte Traian Basescu va sacrifica cateva milioane de angajati pentru a reda bugetarilor salariile din 2010 si pentru a-i acuza apoi ca sug sangele economiei private. La fel cum va proceda si cu minerii, despre care se va spune in curand ca facut presiuni pentru a trai bine. Adevarul este ca, pentru a trai bine, romanii trebuie sa ocupe garile!", a incheiat deputatul PNL Cluj.

Comentarii Facebook