Uioreanu il acuza pe Tise ca foloseste copii in campania electorala FOTO


Candidatul USL la Consiliul Judetean Cluj, Horea Uioreanu, l-a acuzat pe Alin Tise ca foloseste copii in campania electorala.

Uioreanu a sesizat Inspectoratul Scolar Cluj, Directia Judeteana pentru Protectia Copilului Cluj, IPJ Cluj, Biroul Electoral de Circumscriptie si Institutia Prefectului Cluj.

"Doresc sa va aduc la cunostinta incalcarile legislatiei in vigoarea, cu ocazia evenimentului petrecut in data de 20.05.2012, in Orasul Huedin si totodata va solicit tragerea la raspundere a persoanelor ce se fac vinovate de aceste incalcari. In data de 20.05, Primaria Orasului Huedin, a organizat evenimentul 'Zilele Orasului Huedin'. Cu aceasta ocazie la manifestare, organizatia locala si judeteana a Partidului Democrat Liberal, a folosit in activitatea electorala persoane minore (elevi), incalcand astfel prevederile legale.

Acestia au fost imbracati cu tricouri pe care erau inscriptionate numele candidatului PD la presedintia Consiliului Judetean Cluj, Alin Paunel Tise, si al candidatului PD la primaria Huedin, Mircea Morosan, precum si insemnele electorale a acestui partid si au fost indemnati sa imparta materiale electorale cu candidatii la alegerile locale din data de 10 iunie. In acelasi timp, minorii au fost instruiti sa-i aplaude pe cei doi candidati, dar si sa fluiere si sa huiduie contracandidatii susnumitilor.

Cu toate ca la acest eveniment au participat Inspectorul General Adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, Marinela Marc, si seful Politiei Orasului Huedin, aceastia nu au luat nici o masura pentru sanctionarea persoanelor care se fac vinovati de incalcarea prevederilor legale", a precizat candidatul USL, Horea Uioreanu.

El solicita BEJ sa identiice persoanele "care se fac vinovate de aceste incalcari si tragerea lor la raspundere".

Comentarii Facebook