Ponta cere oficial Parlamentului sa nominalizeze cine va merge la Bruxelles

 

Premierul Victor Ponta va cere oficial Parlamentului sa decida cine va merge la Consiliul European de la Bruxelles din 28 iunie, potrivit Newsin.

In sedinta Guvernului ce a avut loc miercuri, premierul le-a spus ministrilor, ca ministrul pentru Relatia cu Parlamentul le va supune spre aprobare aceasta scrisoare, pentru a fi transmisa Parlamentului.

"Este vorba de prezentarea in fata Camerelor reunite a principalelor teme aflate pe agenda europeana si a obligatiilor pe care Romania trebuie sa le indeplineasca rapid, fie ca este vorba de Schengen, de Mecanismul de Cooperare si Verificare, discutiile privind fondurile structurale si politica agricola comuna si toate celelalte teme care apar in aceasta perioada ca fiind stringente pe agenda europeana", a spus Ponta.

La finalul sedintei de guvern, premierul a precizat ca scrisoarea va fi transmisa in cursul zilei de miercuri si ca va astepta sa fie stabilite data si ora cand se va putea adresa Parlamentului pe aceasta tema.

"Intentionez sa ma adresez Parlamentului si astept ziua si ora cand va fi organizata o sedinta comuna in plen pentru a prezenta aceasta Declaratie", a spus Ponta, aratand ca Parlamentul va trebui sa emita un mandat de reprezentare a Romaniei la UE.

Ponta a spus ca va adresa solicitarea Parlamentului, in baza articolului 107 din Constitutie, care prevede dreptul premierului de a prezenta informari.

Comentarii Facebook