Uioreanu îl acuză pe Boc că alungă investitorii. UPDATE - Boc: Uioreanu dezinformează

 

Horea Uioreanu îl acuză pe primarul Emil Boc că alungă investitorii, stabilind impozite mult prea mari.

 

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, a declarat că Primăria Cluj-Napoca vrea să impună un impozit de 1% pe terenuri și clădiri, ceea ce ar alunga investitorii. 

 

Tot timpul invocăm că sprijinim aducerea și menținerea investitorilor, dar pe de altă parte, primarul propune o impozitare foarte mare a acestor investitiori. Municipiul Cluj-Napoca a câștigat 50 milioane euro din 2004 de la primul investitor venit în Parcul TETAROM. Este un semnal foarte prost pentru investitorii prezenți dar și pentru cei ce vor mai vrea să vină. Prin acest proiect nu sunt sprijiniți investitorii, ba mai mult Emil Boc vrea să gonească investitorii. Această politică poate duce la plecarea investitorilor și eșecurile negocierilor cu alți investitori. Emil Boc dă din gură că doreste să atragă investitori, dar pe de altă parte nu știm cum să îi împovărăm. Investitorii plătesc taxe și impozite și o supraimpozitare a clădirilor ar însemna pierderea investitori”, a declarat Horea Uioreanu. 

 

Tetarom cere Consiliului Local Cluj-Napoca impozite preferențiale pentru atragerea de investitori

 

Primarul Emil Boc a declarat că, în privința impozitării, sunt aplicate prevederile legale.

--------------------

UPDATE

 

Emil Boc a declarat că afirmațiile liderului PNL Cluj nu au acoperire.

 

Domnul Uioreanu îi dezinformează pe toți cei care îi citesc afirmațiile. În primul rând un proiect pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de joi, 14 noiembrie, în legătură cu subiectul pe care îl menționează. În al doilea rând, să fie liniștiți cei din Tetarom pentru că la fel cum au beneficiat de scutiri până acum, la fel vor beneficia și în continuare. 

 

Este o fumigenă marca PNL pentru a se afla în treabă”, a declarat primarul Emil Boc.

 

În continuare investitorii din parcurile Tetarom vor beneficia de aceleași scutiri de la plata impozitului pe teren sau pe clădiri, în condițiile legii. De asemenea, cei care nu se încadrează în aceste prevederi ale legii, vor beneficia de cele mai mici taxe prevăzute de lege. 

 

Domnul Uioreanu nu a discutat cu mine, dar a declanșat acest atac. Ar fi bine ca la Cluj să se păstreze decența și informarea corectă a investitorilor. Nu am promovat un proiect de mărire a taxelor, nu există pe ordinea de zi a Consiliului Local și am avut această abodare cu investitorii de la Tetarom. Nu văd de ce ar fi motiv de a crea circ, atunci când nu este cazul.

 

Investitorii vor beneficia de scutiri de taxe pe teren și pe clădiri, dacă îndeplinesc prevederile legii la fel ca și până acum, și vom aplica cele mai mici taxe, în cazul în care nu îndeplinesc prevederile de scutire”, a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook