Tetarom cere Consiliului Local Cluj-Napoca impozite preferențiale pentru atragerea de investitori

 

Societatea Tetarom solicită Consiliului Local Cluj-Napoca reducerea impozitelor pe clădiri și terenuri, pentru atragerea de noi investitori. 

 

Solicitarea vizează ”stabilirea unei cote de impozitare de 0,25% pentru clădirile edificate și zero lei impozit pentru terenuri. În scopul atingerii dezideratului de a păstra investitorii și de a stimula atragerea altora este imperios necesar ca autoritatea locală să asigure un cadru legal eficient, previzibil și atractiv”.

 

SC TETAROM SA, societate la care Consiliul Județean Cluj și Primăria municipiului Cluj-Napoca sunt acționari, este administratorul a trei parcuri industriale operaționale în județul Cluj (două în Cluj-Napoca și unul în comuna Jucu), care însumează o suprafață totală de 198 ha. Pentru fiecare dintre cele trei parcuri societatea administrator deține titlu de parc industrial. Precizăm că până în prezent în parcurile industriale Tetarom I și Tetarom II au fost realizate investiții care totalizează peste 175.000.000 euro, au fost create 3.600 de locuri de muncă și au fost vărsați la bugetul de stat peste 50.000.000 euro (impozit pe profit, TVA și impozit și contribuții pe salarii).  

 

Potrivit Codului Fiscal, se poate aplica o cota de impozitare diferențiată pe categorii de contribuabili.

 

Comentarii Facebook