România nu va intra în Schengen în 2014. Vezi ce spune președintele Comisiei UE



Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat luni seara, la un poste de televiziune francez, că România și Bulgaria nu vor intra în Spațiul Schengen în 2014.

"România şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen la 1 ianuarie 2014", a declarat Barroso luni seara, invitat la emisiunea Club LCI, potrivit Mediafax.

"Este un amalgam incredibil între Schengen, imigraţie, Lampedusa, lucrători detaşaţi (în străinătate, n.red.). Este un amalgam care trebuie denunţat, pentru că altfel vom avea un puseu al mişcărilor extremiste care determină Europa să facă lucruri periculoase. România şi Bulgaria nu vor intra în Schengen pentru că există ţări care se opun", a conchis preşedintele CE.

Barroso afirma în luna septembrie, în cadrul unui interviu de la un post de radio din Bulgaria, că România și Bulgaria îndeplinesc criteriile de intrare în Schengen şi trebuie să primească o şansă de aderare cât mai curând.

"Bulgaria şi România îndeplinesc criteriile pentru aderarea la Schengen şi cred că va fi corect să li se acorde o şansă cât mai curând", declara el.

Comentarii Facebook