Uioreanu cere in instanta informatii despre vizita de sute de mii de euro facuta de Boc la New York


Deputatul PNL Cluj, Horea Uioreanu, a declarat ca va cere in instanta informatii despre vizita facuta de Emil Boc la New York si care a costat aproape 500.000 de euro.

Parlamentarul a anuntat ca a solicitat informatii despre vizita facuta de premierul Emil Boc la ONU in luna octombrie si care a costat 470.000 de euro, dar ca a primit datele cu intarziere si incomplete.

"Eu am depus o interpelare in octombrie la Guvern privind deplasarea delegatiei conduse de premierul Emil Boc la New York iar dupa 90 de zile luni am primit un raspuns, nu dupa 30 de zile, cat prevede legea, ceea ce e ilegal. Am cerut una si alta a raspuns Guvernul. Nu s-a raspuns la nimic din ce am intrebat, raspunsul este incomplet, astfel incat voi face o noua interpelare, iar daca nu mi se va raspunde la obiect, voi gasi o cale neamiabila de a primi detalii, prin instanta. Instanta va obliga Guvernul sa imi raspunda exact la ce am intrebat", a afirmat Horea Uioreanu.

Deputatul PNL a cerut sa i se spuna cine a facut parte din delegatie, cu nume si functie, dar si care au fost cheltuielile pe fiecare persoana.

"Raspunsul a fost pe langa. Delegatia m-a surprins ca numar, a fost una stufoasa, informatiile mele arata ca au fost 50 de persoane, nu 27. De exemplu, din delegatie a facut parte, printre altii, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, care a mai fost insotita de alti doi consilieri pe probleme de comunicare. Costurile deplasarii au fost de aproape 500.000 de dolari, nejustificate tinand cont de momentele prin care trece tara", a mai precizat Uioreanu.
 
Parlamentarul clujean va mai depune o interpelare saptamana viitoare si, daca nici acum raspunsul nu va fi multumitor, va solicita in instanta informatii.

Emil Boc si camarila, pe care a dus-o de la Cluj la Bucuresti cand a devenit premier, au cheltuit in patru zile petrecute la New York in luna octombrie 2010 aproape jumatate de milion de euro.

Alaturi de primul ministru, in vizita oficiala de la ONU au mers 35 de persoane, consilieri personali, angajati SPP si cativa oficiali de la Ministerul de Externe.


Citeste si...

Boc si camarila de la Cluj au "spart", in 4 zile la New York, 470.000 de dolari

Vizita facuta de Emil Boc si camarila de la Cluj la New York, luata la puricat de liberali! Excursia a costat 500.000 de dolari

Comentarii Facebook