Uioreanu a fost condamnat în dosarul ”cârtiței” de la SRI, care îi furniza infomații clasificate

 

Horia Uioreanu, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, a fost condamnat în dosarul ”cârtiței” de la SRI, care îi furniza informații în legătură cu operațiunile de filaj. 

 

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe Horia Uioreanu la doi ani de închisoare cu suspendare și 70 de zile de muncă în folosul comunităţii. Uioreanu va mai trebui să plătească și 25.000 de lei cheltuieli de judecată.

 

”Cârtiţa” lui Uioreanu de la SRI Cluj a stat de vorbă cu departamentul de INVESTIGAȚII de la ştiridecluj.ro

 

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, secția de combatere a infracțiunilor de corupție săvârșite de militari, l-au acuzat pe Horea Uioreanu de următoarele fapte:

 

UIOREANU HOREA DORIN, arestat în altă cauză, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Cluj, pentru instigare la săvârșirea infracțiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârșită în formă continuată și

 

Au dispus sesizarea instanței de judecată în baza dispozițiilor art. 483 Cod proc. pen. cu acordurile de recunoaștere a vinovăției inculpaților: 

 

ALBU ANCA-ELENA, la data faptelor subofițer în cadrul Serviciului Român de Informații – Direcția Județeană de Informații Cluj, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârșită în formă continuată;

 

IUORAȘ MIHNEA-REMUS, la data faptelor subprefect al județului Cluj, la data faptelor în sarcina căruia s-a reținut complicitate la săvârșirea infracțiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârșită în formă continuată;

 

BĂLAJ SILVIA, (mama inculpatei Albu Anca-Elena) în sarcina căreia s-a reținut complicitate la săvârșirea infracțiunii de folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, săvârșită în formă continuată”, susțineau procurorii DNA, în iulie 2014.

 

În rechizitoriu, procurorii militari au reținut în sarcina inculpatului Uioreanu Horea-Dorin că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Cluj, cunoscând faptul că Albu Anca-Elena este lucrător în cadrul Serviciului Român de Informații – Direcția Județeană de Informații Cluj, cu intenție, a determinat-o pe aceasta, în perioada 2013-2014, să-i permită accesul la informații ce nu erau destinate publicității, informații de care subofițerul urma să ia cunoștință sau a luat cunoștință în virtutea exercitării atribuțiilor de serviciu. Scopul urmărit de Uioreanu Horea-Dorin era să valorifice aceste date în interes personal și să contracareze eventualele acțiuni ale organelor judiciare care ar viza angajarea răspunderii sale penale. Solicitarea acestor informații nedestinate publicității a fost făcută de președintele CJ Cluj pe fondul demersurilor subofițerului de a se transfera în cadrul Serviciului de Informații Externe cu ajutorul primului menționat.

Comentarii Facebook