Udrea iese la ATAC pe Facebook. Este convinsă că i se va ridica măsura arestării preventive



Elena Udrea ocupă prima pagină a ziarelor în ultimele zile, după ce aceasta a fost reținută de procurorii DNA, iar judecătorii au dispus măsura de arestare preventivă a acesteia pentru 30 de zile.

Fostul lider PMP este acuzat de corupție și luare de mită, în dosarele ”Microsoft” și ”Gala Bute”.

De asemena, mai multe acuzații la adresa fostului ministru au apărut în presă în ultimele zile, însă Elena Udrea s-a folosit de pagina sa de Facebook pentru a nega totul.


Am fost informată că presa a fost împânzită de articole în care se spune cum toate lucrurile pe care le-am făcut vreodată (de la petrecerile de ziua de naştere, până la concedii şi pantofii pe care i-am cumpărat) s-ar fi făcut cu bani care veneau din mite care se acordau la MDRT. Ce mai în sus şi-n jos, însuşi aerul pe care îl respiram era rezultatul corupţiei.

Evident că toate aceste alegaţii care apar în spaţiul public nu sunt adevărate. Nu am pretins niciodată nimic nimănui – cu atât mai puţin unor oameni pe care i-am considerat la un moment dat prieteni. Nu am primit o centimă de la nimeni, în maşină, acasă, în biroul de la minister sau de la partid. Sunt fabulaţii care sunt lansate în spaţiul public pentru a se pune asupra mea ştampila vinovăţiei.
Nu-i de mirare că aceste aşa-zise „detalii picante” (deşi nereale) au fost livrate presei după ce s-a produs reţinerea mea, când pot mai greu să spun public că nu e nimic adevărat. Asta apropo şi de cei care susţin să nu se facă Justiţie la televizor şi mă acuză că am vorbit prea mult – văd însă că e bine şi acceptabil dacă sunt condamnată la televizor (pe speculaţiile şi susţinerile procurorilor, nedovedite cu probe)”, a scris Udrea pe Facebook.

Anterior, deputatul PMP a postat un mesaj prin care își informează fanii că a fost dispusă măsura arestului preventiv asupra sa, însă este convinsă că această măsură ar putea fi ridicată, luni, după apel.

Nu poţi pune cătuşe adevărului! După acest lucru mă ghidez în această perioadă. Aşa că voi încerca, aici, pe facebook, să comunic cu voi şi să spun adevărul aşa cum îl ştiu eu.

Ca să nu isc vreo dezbatere, fac precizarea că nu am acces la telefon sau internet, mesajele pe care le veţi vedea fiind transmise prin intermediul avocatului.

După decizia din această seară a ÎCCJ, am o veste rea şi una bună:

• Vestea rea este că s-a dispus arestarea mea preventivă pentru 30 de zile. Am încredere însă că, în urma apelului, această măsură va fi ridicată. Probabil, luni.

• Vestea bună este că judecătorul a invalidat încă două capete de acuzare ale procurorilor care mi-au cerut arestarea în dosarul Microsoft: o acuzaţie de trafic de influenţă şi cea rămasă de spălare de bani. Practic, acuzaţiile de spălare de bani au căzut.

Vă mulţumesc pentru mesajele de susţinere şi pentru încrederea voastră. Înseamnă foarte mult pentru mine în acest moment”, a mai scris ea.

Comentarii Facebook