UDMR santajeaza si isi bate joc de PDL! Uniunea nu mai merge in Parlament


UDMR santajeaza PDL si se retrage din Parlament pana cand "nu pune mana" pe sectia maghiara a UMF Targu Mures.

Clujeanul Mate Andras, liderul deputatilor UDMR, a declarat ca parlamentarii au primit mandat din partea presedintelui UDMR sa nu participe la lucrarile plenului. Ungurii se tem ca Guvernul nu vrea sa redacteze si aprobe Hotararea de Guvern prin care va fi infiintata sectia in limba maghiara la UMF Targu Mures.

"Este o decizie care arata semnalul UDMR privind lucrurile foarte importante care trebuie decise in Guvern privind situatia de la UMF Targu Mures. Speram sa continuam plenul datile viitoare", a precizat si deputatul Korodi Attila.

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat ca in sedinta coalitiei liderul PDL Emil Boc a venit cu mandatul de aplicare a literei si spiritului legii invatamantului, astfel ca se va discuta in cursul zilei continutului unei HG si infiintarea unei facultati in cadrul UMF Targu Mures, scrie realitatea.net.

Reprezentantii USL au anuntat ca vor depune motiune de cenzura, daca Guvernul adopta hotararea de infiintare a sectiei maghiare la UMF Targu Mures.

 

Astfel, PDL este pe punctul de a calma "avantul" UDMR pentru a nu declansa un nou scandal national, care se va solda cu proteste in strada.

 

"Nu acceptam un santaj din partea UDMR. Nu guvernam pe baza de santaj, de aceea spun ca gestul UDMR este unul profund incorect pentru ca dimineata, in coalitie am discutat un lucru, iar dupa amiaza, dansii au discutat altceva, ce nu reflecta ce s-a discutat dimineata in coalitie", a afirmat Emil Boc la B1Tv.

Comentarii Facebook