Eckstein Kovacs Peter - Kelemen Hunor 1-0, in cursa pentru sefia UDMR

UDMR Cluj este prima organizatie care si-a anuntat alegerea in privinda candidatului preferat. In urma votului de aseara, UDMR Cluj il va sustine pe Eckstein in cursa pentru sefia partidului.

 

Membrii UDMR au fost chemati sa se pronunte asupra candidatului pe care organizatia Cluj sa il sustina la alegerile pentru functia de presedinte al partidului. Filiala Cluj este una din cele mai puternice din UDMR, alaturi de cea din Mures si cele din secuime.

 

"Am primit doua solicitari din partea celor doi candidati, ambii ne-au solicitat sprijinul si am supus la vot in mod democratic. In baza rezultatului votului, ii vom acorda sprijinul domnului Eckstein", a declarat presedintele UDMR Cluj, Laszlo Attila, conform Hotnews.

 

Rezultatul era oarecum previzibil, tinand cont de faptul ca filiala Cluj este cea in cadrul careia Eckstein activeaza si si-a lansat candidatura pe data de 27 noiembrie.

 

Conform statutului UDMR, pentru a candida la sefia partidului un candidat trebuie sa aiba sustinerea uneia sau mai multor filiale, o filiala putand acorda sustinerea mai multor candidati in acelasi timp.

 

Tinand cont de faptul ca cei doi candidati nu au fost in concurenta directa, este de remarcat slaba popularitate a lui Kelemen Hunor la Cluj.

 

Desi Hunor este considerat de majoritatea analistilor ca principalul pretendent la functia detinuta acum de Marko Belo, el nu a reusit sa obtina sustinerea a jumatate plus unu din numarul delegatilor clujeni care au votat.

 

"Este organizatia mea si este firesc sa fiu sustinut. A fost oaresce concurenta si pentru ca si domnul Kelemen este legat de Cluj. Este de bun augur ca prima organizatie care s-a pronuntat in privinta sprijinului m-a ales pe mine. Sloganul meu e ca se impune o schimbare. Principala noastra menire e sa asiguram prezenta parlamentara a comunitatii maghiare la viitoarele alegeri parlamentare", a spus Eckstein Kovacs Peter la aflarea rezultatelor.

 

Comentarii Facebook