Miercuri 28 Septembrie

Uioreanu: Proiectul de buget pe 2011 intocmit de Emil Boc este o dovada de incompetenta


Deputatul PNL Cluj, Horea Uioreanu, critica proiectul de buget intocmit de guvernul Emil Boc: "este o noua dovada a incompetentei sale in materie de politici publice".

Uioreanu sustine ca veniturile care sunt prognozate pentru anul 2011 sunt nerealiste si "par a fi puse pe hartie de un copil de clasa intai, care stie doar sa insiruie cifre sau litere. Ca urmare, este absolut cert faptul ca, la fel ca si in cazul bugetului pe 2010, cifrele avansate ca venituri si cele care sunt prevazute a fi obtinute din fondurile europene, sunt doar vise. Guvernul Boc a ratat toate tintele macroeconomice stabilite prin Legea Bugetului de stat pe anul 2010, iar tara este condusa nu in baza unui program de guvernare, ci dupa indicatiile FMI".

Deputatul PNL sustine ca din buget lipsesc masurile de "stimulare economica" si de sustinere a mediului economic.

"Guvernul a intocmit un proiect de buget care nu-si propune dezvoltarea sau macar relansarea economiei. El nu face altceva decat sa distribuie saracia, sa umileasca toate categoriile sociale si sa aiba grija sa-si asigure rezervele bugetare necesare clientelei politice. Asta in timp ce impoziteaza pensiile mai mari de 740 de lei, reduce concediul de ingrijire a copilului si indemnizatia mamicilor si continua prigoana impotriva bugetarilor", a declarat Horea Uioreanu.

Parlamentarul clujean sustine ca domenii precum sanatatea si educatia au bugete mai mici decat in 2010.

"In 2011 guvernul isi propune sa continue politica de pauperizare a pensionarilor, fiind al doilea an consecutiv cand valoarea punctului de pensie este inghetata. Si pentru a pune si bomboana pe coliva, Emil Boc a precizat ca are si un plan B pentru situatia in care legea salarizarii nu va fi adoptata, iar FMI va bloca viitoarea transa a imprumutului. Acest plan B, se pare, este unul pe cat de simplu pe atat de iresponsabil: in luna ianuarie, pur si simplu nu se vor plati pensiile si salariile", a mai precizat Uioreanu.

Comentarii Facebook