UDMR acuza voalat ca recensamantul populatiei ar putea fi viciat: "Acum 10 ani au fost foarte multe probleme" VIDEO


Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca exista temeri ca la recensamantul, din perioada 20-31 octombrie, unele etnii ar urma sa nu fie inregistrate corespunzator.

"E o actiune sociala si politica foarte importanta si eu astept sa fie respectata legislatia si metodologia si fiecare sa fie inregistrat asa cum scrie in carte. Cei care traiesc temporar in strainatate iarasi sa fie inregistrati de membrii familiei cu toate datele asa cum scrie in metodologie. Important este sa stim exact in ce stare este natiunea, atat in ceea ce priveste numarul populatiei, dar si alti indicatori sa fie foarte clari. In urmatorii 10 ani foarte multe lucruri depind de rezultatul recensamantului nu numai in interior, dar si locurile in Parlamentul European si fondurile care vin catre Romania si nu e indiferent daca esti peste 20 de milioane sau sub 20 de milioane. Din acest punct de vedere este foarte important ca fiecare cetatean sa fie atent si cei care lucreaza in aceasta campanie sa fie foarte atenti si responsabili pentru ca lucrurile din punct de vedere sunt important, dar dincolo de cifre, cand e vorba de viitorul", a declarat Kelemen Hunor.

Intrebat daca se teme ca unele etnii ar urma sa nu fie inregistrate ca atare, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca "Au fost cazuri acum 10 ani si sper ca nu se vor mai repeta. De aceea am facut si o campanie foarte importanta in ceea ce priveste asumarea identitatii nationale din partea fiecaruia. Acum 10 ani ce a fost verificati in arhiva. Eu spun ca acum 10 ani au fost foarte multe probleme".

 

Vezi si...

Kelemen Hunor: Maghiarii trebuie sa isi declare etnia la referendum

Comentarii Facebook