Turda va avea, în sfârșit, centură. Investiția este de peste 20 de milioane de euro. Vezi pe unde va trece


Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, este criticat de ani de zile de locuitori pentru traficul infernal, iar timp de 3 ani, din acest mandat de primar nu a părut că îi pasă de probleme. Într-un elan muncitoresc, cu numai un an înainte de alegerile din 2024, acesta a început să promită soluții. Matei a anunțat marți, 25 iulie, că Turda va avea o centură de sud. Investiția este de peste 20 de milioane de euro.

Primarul Cristian Matei din Turda nu se poate lăuda cu foarte multe lucruri în mandatul 2020 - 2024. Prin oraș se circulă bară la bară și peste tot sunt lucrări interminabile. 

blocaj-trafic-turda.jpg

Oamenii din Turda se plâng că stau în trafic zeci de minute pentru a parcurge câțiva kilometri. ”40 de minute de la Spitalul municipal Turda până la Dedeman. Mulțumim autorităților locale”, a exclamat un localnic. Practic, Spitalul este la intrare dinspre Cluj, iar Dedeman este lângă podul de peste Arieș. 

Cristian Matei este la al doilea mandat, timp în care a schimbat partidul după cum bate vântul

Primarul Cristian Matei este la al doilea mandat, iar acum pune pe masă un proiect care i-ar putea aduce încă un mandat. Este vorba despre o centură, cu o lungime de 5,7 kilometri, dar care va costa peste 20 de milioane de euro. Drumul salvator pentru traficul din oraș va începe de la limita estică a orașului Turda, continuând până la Nodul Turda de pe Autostrada A3. În plus, acest tronson de drum va continua pe raza UAT Câmpia Turzii până în nodul Câmpia Turzii de pe Autostrada A3.

Cristian Matei, acum în PNL, după ce a migrat de la PSD, iar unele voci spun că vrea să revină în partidul social democrat, a spus că a muncit trei ani pentru acest proiect. 

În urma a aproximativ 3 ani de muncă susținută, ne-am concentrat eforturile pentru a fluidiza traficul și a crea centuri de ocolire a orașului. Centura de sud a municipiului va avea o lungime de aproximativ 5,7 km și va începe de la limita estică a UAT Turda, continuând până la Nodul Turda de pe Autostrada A3. În plus, acest tronson de drum va continua pe raza UAT Câmpia Turzii până în nodul Câmpia Turzii de pe Autostrada A3.

Investiția pentru acest proiect de dezvoltare a fost estimată la 103.775.965,72 lei (inclusiv TVA) conform primului studiu de fezabilitate (votat în 27 ianuarie 2022 în Consiliul Local), depășind astfel suma de 20 milioane de euro”, a spus primarul din Turda.

Fiind un proiect care nici măcar pe planșe nu există, termenul de finalizare este de cel puțin 5 ani.

Comentarii Facebook