Treceri de pietoni "invizibile" in Cluj Napoca! VEZI FOTO


Marcajul de pe trecerile de pietoni din Cluj Napoca sunt "invizibile" si indicatoarele nu sunt pozitionate la inaltimea corespunzatoare, avertizeaza organizatia de tineret a PNL Cluj Napoca.

"Marcajul cu vopsea de pe carosabil este sters in majoritatea punctelor de trecere, iar indicatoarele sunt pozitionate la joasa inaltime fata de sol (2 m), fiind greu de observat de catre soferi, fie din cauza  altor masini aflate in trafic, fie din cauza vegetatiei. Situatia este mai grava atunci cand ploua sau pe timpul noptii, cand pietonii sunt foarte greu de observat. Pentru a face trecerile de pietoni din Cluj mai sigure, solicitam Primariei Cluj-Napoca sa monteze indicatoare de trecere cu avertizare optica pe consola transversala de semnalizare, la toate trecerile de pietoni aflate pe strazile cu doua benzi pe sens. in cazul strazilor cu o banda pe sens, in functie de intensitatea traficului si de vizibilitatea in zona trecerii de pietoni, Comisia de Siguranta a Circulatiei din cadrul Primariei trebuie sa decida rapid unde trebuie instalate indicatoarelor cu avertizare optica pe consola", a declarat presedintele OTPNL Cluj Napoca, Ioan Bildea.

Liberalii ii cer primarului Sorin Apostu sa dispuna firmei care a castigat contractul marcare a strazilor sa refaca aceasta operatiune in zonele in care s-a sters.

In ultimele luni s-au inmultit accidentele pe trecerile de pietoni. Un astfel de caz incident a avut loc miercuri, 27 aprilie, pe Calea Floresti, unde un batran de 75 de ani a fost spulberat de un sofer, care nu s-a asigurat si care avea vizibilitatea blocata de alte autoturisme parcate neregulamentar.


Vezi si...

Batran lovit pe trecerea de pietoni pe Calea Floresti! IMAGINI CAMERE DE SUPRAVEGHERE VIDEO

Comentarii Facebook