Mircia Giurgiu cere un elicopter SMURD pentru fiecare regiune de dezvoltare


Deputatul independent Mircia Giurgiu solicita ca fiecare regiune de dezvoltare din Romania sa primeasca un elicopter SMURD.

Parlamentarul va initia un proiect de lege in acest sens si propune ca aparatele de zbor sa fie trecute in subordinea inspectoratelor pentru situatii de urgenta.

"Voi depune un proiect de lege privind achizitionarea cate unui elicopter pentru inspectoratele de urgenta in fiecare regiune de dezvoltare a Romaniei, si date spre folosinta SMURD. Acestea vor trebui sa fie achizitionate de catre Ministerul Administratiei si Internelor, sumele urmand sa fie asigurate de bugetul de stat. Scopul acestor achizitii este de a sprijini toti cetatenii care au nevoie de asistenta medicala de specialitate sa poata fi transportati de urgenta la spital, din zonele izolate si mai greu accesibile, unde viata lor e pusa in pericol. Ar fi vorba de opt elicoptere", a declarat Mircia Giurgiu.

Parlamentarul clujean il acuza pe ministrul de Interne, Traian Igas, ca aloca un elicopter medical judetului Arad, de unde acesta este originar, in loc sa il trimita in zonele unde este mult mai folositor.

Comentarii Facebook