Traian Băsescu și-a dezvăluit pensia: O consider foarte mică


Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a dezvăluit, joi, în cadrul unei emisiuni radio, ce pensie primește în fiecare lună.

Astfel, Băsescu a precizat că are o pensie de 2.960 de lei, despre care a spus că o consideră ”foarte mică”.

Fostul şef al statului a precizat că a obţinut această pensie după 44 de ani şi jumătate de muncă, aici incluzându-se anii petrecuţi pe mare (unde i s-a considerat un spor de vechime, cuvenit grupei a II-a de muncă), precum şi anii în care a fost secretar de stat, ministru al Transporturilor, primar al Capitalei şi preşedinte al României.

Traian Băsescu nu a făcut nicio referire la indemnizaţia pe care ar trebui s-o primească, în prezent, în calitate de senator, potrivit Capital.ro.

Potrivit ultimei declarații de avere, Traian Băsescu deține, alături de soția sa Maria Băsescu, două terenuri intravilane în București, ambele cumpărate în 2003 (174 mp cotă indiviză dintr-un apartament și 46 mp teren garaj). Tot în 2003 împreună cu soția sa, Băsescu a achiziționat în Capitală un apartament în suprafață de 250 mp și un garaj de 30 mp. De asemenea, acesta deține și două autoturisme — o Dacia Duster cumpărată în 2010 și un Ford Bmax achiziționat în 2012.

Comentarii Facebook