Traian Băsescu: Guvernul Ponta este în belea. Citește toată declarația

 

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a anunțat că guvernul Ponta este în belea pentru că pe listele electorale ar trebui să fi mai mulți alegători decât sunt acum.

 

În legea pentru alegerea preşedintelui, legea 370/2004, art 2, alin. c: "Listele electorale permanente cuprind cetăţenii români cu drept care au împlinit vârsta de 18 ani până în ziua alegerilor, inclusiv." Aici aveţi explicaţia de ce eu am spus la un moment ca dacă se fac corect listele electorale pentru referendum vor fi de ce sunt mai mult cu 300.000 de electori.

 

În 2007, Guvernul Tăriceanu a dispus ca pentru alegerile legislative şi locale să fie scoşi din listele electorale permanente cetăţenii care au domiciliul în altă ţară. Nu s-a referit şi la alegerile prezidenţiale şi la referendumul pentru demiterea preşedintelui. Listele care au fost folosite la locale au fost şi la referendum. Dar pentru preşedinte listele electorale îi includ şi pe cei cu domiciliul în străinătate.

 

Guvernul este într-o oareşcare belea. Eu nu o să le cer acum efortul să mărească cvorumul cu încă 460.000 de electori. Nu pot să o cer pentru că cifra electorală a fost acceptată de BEC şi pe baza ei s-au desfăşurat alegerile. Referendumul. 18,3 milioane. Ce ştiu sigur este că aşa cum precizează în lista electorală permanentă pentru alegerea sau destituirea preşedintelui include toţi cetăţenii români indiferent unde au reşedinţa sau rezidenţa.

 

Pentru că sunt unii care se întreabă de ce Băsescu nu este trist este pentru că eu am citit legea”, a precizat președintele.

Comentarii Facebook