Miercuri 24 Aprilie

Trafic auto sufocant pe Mehedinți. Acum 5 ani nu era așa: ”Traficul auto îmi sufocă orașul”


Clujenii care locuiesc pe strada Mehedinți spun că acum cinci ani traficul era respirabil, acum se circulă bară la bară. Administrația locală le cere să lase autoturismele acasă și să circule cu autobuzele.

Aglomerația asta nu exista pe Mehedinți acum 5 ani. Ne poluăm copiii, ne distrugem sănătatea, ne ferim de spațiul public ca să nu intre mașina în noi, în loc să-l ocupăm.

Pentru noi, drumul spre grădi pe jos e slalom printre mașini, parcate pe trotuare, aflate pe stradă, când am putea face coridoare pietonale existente acum în zona La Terenuri, dar neamenajate.

În SUA s-a făcut un studiu care arată că distanța parcursă pe jos de copii în cartier s-a diminuat de zece ori între 1970 și 2010. Și asta în condițiile în care deja aveau multe mașini, pe când noi nu. Facem pariu că la noi s-a diminuat de 100 de ori?! Țin minte că în comunism jucam mâță lungă, cu creta. Ne împărțeam în două echipe, noi, ăștia micii, cu un an sau doi mai mari decat Mateiul meu de patru ani, ne lipeam de băieții mai mari. Apoi, trasam cu creta pe unde mergem. De lângă blocurile de lângă Fabrica de Pensule, unde stăteam, ajungeam până în Piața Mărăști, alteori până la Clujana ori Record. Mergeam km întregi de unii singuri, ceilalți copii după noi”, a scris deputatul Adrian Dohotaru.

Administrația locală îi îndeamnă pe oameni să circule mai mult cu autobuzele și să lase autoturismele acasă.

61258205_2299148893660109_1578310883967238144_n.jpg

Comentarii Facebook