Toți membrii Partidului Ecologist Român Cluj și-au dat demisia în bloc. Se fac acuzații


Membrii filialei Cluj a Partidului Ecologist Român și-au dat demisia în bloc, nemulțumiți că nu sunt promovați tinerii.

După o perioadă în care Filiala Cluj a Partidului Ecologist Român a depus o muncă intensă și a făcut publică activitatea sa, ca și în cazul altor partide politice, au apărut combinații și jocuri politice la nivel național, peste dorințele și hotărârile organizației locale, care nu mai este liberă în luarea deciziilor. Pentru acest motiv, toți membrii organizațiilor: județeană, municipală, de femei, de tineret și ai altor 35 de organizații comunale am demisionat din Partidul Ecologist Român.

Decizia a fost luată și pe fondul unor nemulțumiri și discuții avute între Filiala Cluj și conducerea centrală a Partidului Ecologist Român, legate de insuficienta promovare a tinerilor în partid, de cooptarea în foruri de conducere ori structuri județene, de validarea unor candidaturi pentru alegerile locale ce vor avea loc în anul 2020 sau de asocierea cu anumite personaje incompatibile cu mișcarea ecologistă, cu electoratul ecologist, sau care au facut parte din guverne anterioare, contribuind la ruinarea țării.

Încet, dar sigur, acest partid nu mai este unul de doctrină ecologistă și care se bazează pe tineri, deoarece au pus stăpânire pe el anumite personaje dubioase ale fostului PDL”, acuză ecologiștii clujeni.

Aceștia reclamă că ”nu s-a dorit cooptarea și susținerea în structura centrală a partidului sau eventuala candidatură pentru Primăria Capitalei a unor persoane tinere, competente și cu notorietate, criteriul de promovare a anumitor persoane fiind micile combinații politice. Așadar, acest partid a ajuns să fie parazitat, persoanele din umbra acestui partid neavând nimic în comun cu ecologizarea sau oprirea defrișărilor masive, din contră, mulți dintre cei recent racolați participând și girând în guvernarea PDL distrugerea și vânzarea acestei țări.

De asemenea, partidul a fost acaparat de familia Pop, tatăl - Dan Pop- președinte Partidului Ecologist Român și fiul-  Dănuț Pop – Președinte al Organizației  de tineret a Partidului Ecologist Român.

Considerăm că în intervalul scurt de timp, de aproape 9 luni, cât am avut la dispoziție, Filiala Cluj a Partidului Ecologist Român și-a făcut datoria atât față de partid, cât și față de cetățenii județului Cluj, remarcându-se prin activități de ecologizare, plantare de pomi, comunicate de presă, petiții adresate instituțiilor publice, toate în folosul cetățeanului (Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului, Prefect, Inspectoratului de Politie Judetean, Premier, Ministrul de Interne etc.), gestionând în mod eficient cazurile Tarnița, Untold, cazul controalelor agenților economici de către Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului, combaterea consumului de droguri etc.

Întreaga echipă am depus un efort fizic, sufletesc și financiar considerabil, toate din resurse proprii, neglijându-ne familia și prietenii, dar plecăm cu fruntea sus, alegând să ieșim din acestă situație neplăcută și dorind să nu fim nici asociați, nici părtași la integrarea în Partidul Ecologist Român a unor personaje care au contribuit la disctrugerea și vânzarea țării.

Ca să fie clar și bine înțeles de către toată lumea, conducerea partidului este dispusă, cu orice preț, să coopteze orice personaje politice controversate, pentru atingerea pragului electoral de 5% și intrarea în Parlament”.

Comentarii Facebook