Tise, acuzat ca "toaca" banii judetului

Liberalii clujeni ii cer presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, sa treaca la reorganizarea regiilor si societatilor din subordine, pentru ca acestea nu isi justifica existenta si mananca banii judetului.

"Proiectele majore de infrastructura, vitale pentru Cluj, sunt blocate. Premierul Emil Boc, “garantul progresului economic pentru clujeni”, ne viziteaza doar cu prilejul evenimentelor puternic reflectate de media - taieri de panglici, inaugurari ale unor investitii concepute si executate de predecesorii sai. Administratia locala e total depasita de noua realitate, rata somajului a crescut la nivelul municipiului de la 1% la 6%, iar la nivel de judet de la 3.4% la 6.5%, intr-un singur an", a declarat Ioan Bildea, presedintele organizatiei municipale de tineret a PNL Cluj

Liberalii clujeni cred ca sustinerea unor regii si societati nerentabile va duce va adancirea problemelor financiare cu care se confrunta judetul Cluj. "Stiut fiind faptul ca statul este cel mai prost manager, TNL Cluj Napoca considera iresponsabila si periculoasa pentru evolutia judetului strategia liderului judetean de a sustine in continuare din banii publici, in plina criza financiara, regii si societati comerciale nerentabile, doar pentru a asigura un loc de munca sigur si caldut pentru activistii de partid ai PDL. Din acest motiv solicitam presedintelui Alin Tise sa treaca la desfiintarea sau privatizarea acelor obiective care impovareaza bugetul judetean cu cheltuieli inutile sau care nu se pot dezvolta sub tutela unei institutii publice", a mai spus Ioan Bildea.

Bildea il critica pe Tise si pentru ca nu si-a tinut promisiunea facuta in 2009 ca va "transforma complet" regiile si societatile din subordinea Consiliului Judetean Cluj. "Aeroportul International Cluj-Napoca, Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat (RAADPP) si Regia Autonoma de Drumuri Judetene (RADJ), structuri despre care se spunea ca vor deveni societati pe actiuni si, dupa caz, vor fi cedate unor investitori, sunt si astazi in administrarea Consiliului Judetean", a mai spus presedintele TNL Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook