Tișe tace și face! Pe modelul chinezilor, în VITEZĂ s-a turnat beton și s-au pus piloni la podul din Gilău - VIDEO


Consiliul Județean Cluj a lucrat intens zilele acestea la podul din Gilău, între localitățile Someșu Rece și Someșu Cald, care e în pericol de a se prăbuși. Imaginile surprinse de un clujean din dronă arată ce s-a făcut până acum. Interesul public sporit a făcut ca lucrurile să se miște repede.

Podul are unul dintre pilonii de susținere ”mâncat” de apă și nu mai este sigur pentru trafic, auto și pietonal. Consiliul Județean Cluj, prin președintele Alin Tișe, a acționat surprinzător de repede. Unii spuneau că vor trece luni de zile până când se va face ceva la pod, dar deja s-a turnat o platformă din beton și s-au pus câțiva piloni din fier, care vor susține podul pe durata lucrărilor de reparații. 

Viteza cu care s-a lucrat aduce aminte de realizările chinezilor, care reușesc minuni când vine vorba de mobilizare. 

Au închis drumul spre Someșu Cald, Tarnița, Mărișel. Nu se mai poate circula - FOTO

Acum, inginerii vor realiza un picior de susținere în zona afectată de degradări, pentru a se permite circulația în siguranță, iar între timp vor fi făcute planurile pentru demolarea podului. Este vorba despre o punere în siguranță, iar apoi se va decide fie amplasarea unui pod mobil, fie circulația pe o rută ocolitoare, pe durata lucrărilor de refacere a podului. 

Alin Tișe: Am lucrat zi și noapte pentru a stabiliza podul din Gilău

Prezedintele Alin Tișe a explicat pentru Știri de Cluj ce măsuri s-au luat și ce se va face în următoarele zile. 

Am lucrat zi și noapte zilele trecute pentru a stabiliza podul. S-a turnat platforma de beton și s-a ridicat parțial paleea (n.red. piciorul intermediar de susținere a unui pod) de susținere . 

Pe măsură ce se produce în fabrica, paleea se montează la fata locului. Este soluția dată de expert. În câteva zile va fi gata integral!

În paralel, lucrăm la o ruta alternativă, care va fi gata în câteva zile. O vom da în circulație de îndată ce va fi gata, adică foarte repede. 

Apoi vom demara refacerea integrală a podului.

Am promis oamenilor ca vom reda circulația cât mai repede posibil. Asta facem”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Comentarii Facebook