Tișe renunță să mai investească în Parcul Industrial din Feleacu. Cu cât s-a investit este funcțional


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat că nu se va mai investi în continuare în Parcul Tetarom 4 din Feleacu. 

Practic, acest parc industrial nu merge mai departe, în sensul că nu se mai investesc bani în el. Rămâne la faza la care s-a investit până acum: accesul și hala. Se va decide în ședința Consiliului Județean Cluj, dacă va rămâne în proprietatea județului sau îl vom transfera către autoritățile publice locale.

Urmare a analizei pe care am făcut și situația terenurilor, a cheltuielilor pe care acum ar trebui să le facem, după 2 ani de pandemie, după o perioadă în care lucrările au fost oprite, și au fost probleme privind implementarea proiectului tehnic de execuție am ajuns la concluzia că nu putem băga bani într-un sac fără fund și să ne trezim că va costa acel parc, la fel cum costă alte obiective, de 10 ori mai mult decât în mod normal. Am ajuns la concluzia că lucrările făcute până acum este suficient. Vom folosi acest parc industrial la nivelul de acum, iar sumele suplimentare nu le mai investim. Nu se pierde niciun ban, pentru că sumele cheltuite până acum au făcut parcul funcțional. Ca să îl ducem în faza a doua ar trebui să cheltuim foarte mulți bani. Sunt chestiuni de ordin tehnic. Au crescut mult și prețurile, iar contractul de asociere cu Primăria Feleacu trebuie reactualizat, care vrea o renegociere a contractului, pentru ca ei să câștige mai mult decât inițial din contractul de asociere cu noi.

Am ajuns la concluzia că am investit suficient și că se poate folosi așa cum e acum. Am propus încetarea acordului de parteneriat cu Feleacul. 

Sunt destui care doresc halele de acolo și ar dori să le aibă în proprietate. Deocamdată, am decis ca acestea să fie folosite de propria noastră societate care se ocupă de administrarea Drumurilor județene, pentru partea de utilaje avînd un deficit de spații”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, la emisiunea Ziua Live.

Parcul din Feleacu a fost ”opera” lui Horea Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a semnat în 2011 contractul pentru construirea celui de-al patrulea parc industrial al Clujului, pe raza comunei Feleacu.  

Investiția era de 36,3 de milioane de lei, iar lucrările trebuiau să fie terminate în 20 de luni. ”Am semnat, miercuri, contractul de construire a celui mai nou parc industrial din judeţul Cluj, Tetarom IV, cu asocierea de firme ACI, Electromontaj, Nordcomforest, Erbi Prodcom. Valoarea investiţiei este de 36,3 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată din mai multe surse, cum sunt bugetul CJ, fonduri europene şi bugetul naţional. Se deschide investitorilor un nou parc industrial pe raza comunei Feleacu, pe o suprafaţă de 85 de hectare, unde vor fi create noi locuri de muncă. Durata de execuţie este de 20 de luni de execuţie, fiind incluse lucrări de terasamente şi viabilizare şi o hală”, declara Horea Uioreanu, în 2011.

Ulterior, lucrările nu au mai avansat așa cum trebuie. 

Comentarii Facebook