Tișe e fericit cu PSD la guvernare, dușmanul de moarte al liberalilor până acum un an


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe este mulțumit că și PSD este lșa guvernare. 

Există o înțelegere între partide, deci protocolul trebuie respectat. Pe de altă parte, într-adevăr mai pot exista discuții legate de protocol care să dea soluții pentru un minister sau altul. Din ce văd eu în spațiul public, la ministerul Justiției sau la Transporturi nu se va face vreo rotativă.

Una peste alta, această rocadă gândită va deveni o mini-rocadă. Dacă îți dorești o guvernare loială indiferent de partener trebuie respectat protocolul. Eu văd cu ochi buni alternativa la putere. Chiar dacă un premier nou vine la putere de la un alt partid decât de la al meu, este o dovadă de maturitate politică de a respecta ce au decis inițial.

Dacă cele două partide nu sunt serioase și nu respectă ce au stabilit cum să fie luate în serios de către votanți? Până la urmă despre guvernare se va vorbi doar dacă a fost bună sau rea. Dincolo de culoarea politică a partidelor, problemele oamenilor nu au culoare politică. Eu cred că puterea trebuie partajată. Nu cred în partidul care controlează tot. Trebuie să existe rocada”, a declarat Alin Tișe.

După premierul PNL va urma un premier PSD, astfel că Nicolae Ciucă îi va ceda locul lui Marcel Ciolacu.

Până acum un an, guvernarea PNL - PSD era de neconceput, mai ales că liberalii au câștigat în alegeri de pe urma faptului că românii nu-l agreau pe Liviu Dragnea și partidul său.

Comentarii Facebook