Duminica 28 Aprilie

Tișe aruncă noi fumigene sau se lasă? ”Poate urma chiar un capăt de viață politică, poate urma orice. Nu știu!”


Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, unul dintre cei mai puternici oameni politici din regiune, a fost întrebat dacă va mai candida în 2024 și a lăsat răspunsul în suspensie. De fapt, așa cum a mai făcut și înainte de mandatele trecute a lăsat să se înțeleagă că nu e decis ce va face. 

Sincer nu m-am gândit ce urmează. Poate urma chiar un capăt de viață politică, poate urma orice. Nu știu. Este prematur să mă gândesc. Urmează să discutăm în partid cu colegii. Sondajul pe care îl vom face și va da o imagine a județului, a orașului, va spune exact cum stăm fiecare dintre noi, iar partidul va lua o decizie.

Astăzi este prematur să răspund. Realmente nu am luat o decizie dacă voi continua la Consiliului Județean sau nu. Nu am discutat deocamdată nici cu colegii, nici eu personal nu m-am gândit exact în ce direcție voi merge. Cred că în primăvara anului viitor, cam cu câteva luni înainte de alegeri, de obicei așa se întâmplă în partide.

Se face o analiză, se stabilesc vectorii care pot aduce voturi și de acolo se construiește practic o campanie electorală. La PNL Cluj încă nu s-a discutat asta, nici la primărie, nici la Consiliul Județean, nici la parlamentare, europarlamentare. Se va anunța când vom ști pentru că totul este transparent”, a declarat Alin Tișe, la un Napoca FM.

Cu toate acestea, toți oamenii din politica locală știu că Tișe țintește până la urmă scaunul de primar al Clujului, care este, însă, ocupat cu autoritate de primarul Emil Boc. Acest vis este unul greu de îndeplinit. 

Tișe are deja trei mandate de președinte al Consiliului Județean Cluj, ultimele două fiind consecutive și nu are contracandidat pentru alegerile de anul viitor.

Comentarii Facebook