Rareş Bogdan, cu 10.000 de euro venit lunar de parlamentar european, acuză bugetarii că au salarii mari: ”Mi se par venituri nesimțite”


Rareș Bogdan, cel care promitea tăierea pensiilor speciale, revine acum și acuză bugetarii că au salarii nesimțite, în timp ce el încasează de la Parlamentul European (PE) 10.000 de euro pe lună, iar cu toate cheltuielile pe care le are ajunge la 17.650 de euro, adică 211.800 de euro pe an.

Cert este că există câteva enormități în sistemul public, unde veniturile unor domni de care auzim la numire și mai apoi la demitere, veniturile sunt de mii de euro. Unele din venituri mi se par nesimțite și cred că ar trebui ajustate. Dacă spuneți că la ANCOM, ASF lucrurile nu stau la fel, trebuie să vedem performanța. Dacă în zona privată oamenii primesc bonusuri în funcție de performanță trebuie să facem la fel. Pe mine mă șochează când aud ce fericiți sunt unii oameni care vor să lucreze la stat ca să aibă salarii mari”, a declarat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul PNL a raportat că, în 2022, a încasat de la Parlamentul European 211.000 de euro, din care venitul lui personal a fost de 89.788 de euro, plus 31.603, diurna zilnică, adică 10.100 de euro în fiecare lună. În plus a mai încasat, 28.458 de euro pentru transport și 57.336 de euro, cheltuieli pentru cabinetul de europarlamentar. În total, PE a cheltuit cu europarlamentarul Rareș Bogdan 211.800 de euro, în 2022.

În 2019, înainte de alegerile parlamentare, Rareș Bogdan plusa și promitea că pensiile speciale vor dispărea în 30 de zile, dacă PNL ajunge la putere. Ei bine, liberalii au ajuns la putere și i-au luat cu ei și pe cei de la PSD, care au condus România până în 2020.

Obligatoriu pentru PNL ca în primele 30 de zile de când am ajuns la putere să eliminăm pensiile speciale. Nu poţi să ai pensie fără să ai contributivitate. 1,7 miliarde de euro ne costă pensiile speciale în fiecare an. Când are unul pensie de 300, 450 de milioane şi este angajat şi la stat, ăştia 80% se angajează în ministere, companii naţionale şi au ieşit la pensie la 45, 46 de ani şi au şi salariu din bugetul public. Asta e una din marile mize care trebuie rezolvate”, a declarat Rareş Bogdan, în cadrul unei conferinţe de presă, la Madrid.

Promisiunile s-au uitat, explicându-se că s-a încercat, dar nu s-a putut. 

Comentarii Facebook