Miercuri 24 Aprilie

Tinerii liberali clujeni cred ca "Unda verde" din oras pune in pericol siguranta pietonilor


Reprezentantii TNL Cluj cer Primariei sa faca modificari in functionarea sistemului de semaforizare din oras.

 

Liberalii sustin ca sistemul de semaforizare implementat de municipalitate este extrem de periculos atat pentru pietoni, cat si pentru soferi sau motociclisti.

 

"Accidentul care a avut loc sambata, 9 iulie 2011, cand un motociclist a spulberat trei persoane pe trecerea de pietoni din dreptul Prefecturii Judetului Cluj, putea fi evitat daca exista un timp de asteptare de cateva secunde intre aparitia semnalului rosu pentru pietoni si cel verde (de pornire) pentru autoturisme, conform recomandarilor din domeniul semaforizarii trecerilor de pietoni. Cele cateva secunde de decalaj le sunt destinate pietonilor surprinsi de culoarea rosie pe trecere, pentru a termina traversarea in siguranta", se arata intr-un comunicat de presa al TNL Cluj.

 

Liberalii sustin ca Primaria a investit 1,5 milioane de euro in ultimii trei ani pentru semaforizarea inteligenta.

 

"Inteligentul sistem de semaforizare gandit si implementat de catre autoritatile locale nu lasa nici macar o singura secunda pietonilor surprinsi de culoarea rosie pentru a reusi sa ajunga in celalalt capat al trecerii. Semnalul verde pentru autoturismele care vin dinspre cartierul Marasti este dat aproape instantaneu cu terminarea semnalului verde pentru pietoni. In mod normal, avand in vedere ca lungimea trecerii este de 17 metri si viteza medie a unui pieton grabit este considerata a fi de 1.6 metri/secunda, ar fi nevoie ca semnalul verde pentru masinile care vin din directia Marasti si se indreapta spre Piata Unirii pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 sa fie decalat cu 7 secunde, dupa ce semaforul pentru pietoni devine rosu. La acest timp acordat pietonilor se mai adauga si cele 2-3 secunde necesare autovehiculelor pentru plecarea de pe loc si parcurgerea celor 23 de metri dintre semaforul auto si trecerea de pietoni. Obtinem, astfel, exact timpul necesar unei persoane pentru a traversa in siguranta", spun liberalii.

 

TNL Cluj a solicitat Primariei scoaterea semnalului verde intermitent al semafoarelor pentru pietoni si introducerea unor timpi de asteptare intre aparitia semnalului rosu la semafoarele pentru pietoni si verdele semafoarelor auto.

Comentarii Facebook