Țiganii din Cluj cer ca ziua de 8 aprilie să fie nelucrătoare, la fel ca și ziua de 1 Decembrie - VIDEO și FOTO

 

Reprezentanții Partidei Romilor Cluj cer ca ziua de 8 aprilie, ”Ziua Internaţională a Romilor”, să fie decretată prin lege zi liberă pentru ca romii care lucrează să o poată sărbători cum se cuvine. 

 

Aurel Pascu, prim vice-presedinte Partida Romilor ”Pro-Europa” Cluj a declarat că există romi care au un loc de muncă, dar care nu se pot bucura pe deplin de această zi. ”O statistică exactă nu avem cu cei care au un loc de muncă pentru că sunt bugetari și nebugetari și în domeniul public și privat. Sunt romi care lucrează! Sunt o majoritate mare de romi care lucrează și ar beneficia de această zi, de prilejul de a sărbători această zi. De a fi liberi, așa cum este liberă toată populația de 1 Decembrie, am dori și noi pe motivul și pe aspectul de motivație că suntem etnia din România cu cel mai mare număr de locuitori.

 

O să facem o cerere de modificare a actului normativ adoptat la Legea din 2006, pentru ca romii să aibă o zi nelucrătoare. Noi am dori să adopătăm la Legea domnului Nicolae Păun, faptul ca 8 aprilie să fie trecută în calendarul de sărbătoare națională a statului român și ca romii, de 8 aprilie, să aibă o zi nelucrătoare și să poată sărbători această zi importantă pentru etnia romilor din România”, a declarat Aurel Pascu, prim vice-presedinte Partida Romilor ”Pro-Europa” Cluj. 

 

Reprezentanții etniei din Cluj-Napoca au aruncat flori în râul Someș în memoria țiganilor deportați în Transnistria în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Evenimentul a făcut parte din manifestarile dedicate Zilei Internațional a Romilor.

Comentarii Facebook