Miercuri 24 Aprilie

Tensiuni tot mai mari în USL: "Atitudinea lui Crin Antonescu îl îndepărtează de candidatură”


Vicepreședintele PSD, Ion Călinoiu, preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, îl atacă pe liderul PNL și partenerul de guvernare al lui Ponta, Crin Antonescu, spunând că prin "declaraţii populiste, ce nu concordă cu responsabilităţile asumate în USL", acesta "se îndepărtează de candidatura la prezidenţiale".

Călinoiu a declarat, marţi, pozițiile asumate de Crin Antonescu nu sunt în concordanţă cu responsabilităţile pe care USL şi le-a asumat în urmă cu un an, fapt ce îl îndepărtează de candidatura la alegerile prezidențiale din 2014.

"Atitudinea lui Crin Antonescu îl îndepărtează de candidatură, iar eu îi atrag atenţia că prin aceste declaraţii populiste, ce nu concordă cu responsabilităţile asumate în USL, nu numai că ştirbeşte poziţia sa de candidat, ci conduce la nerealizarea acestui proiect politic, de a intra în starea de normalitate, că acesta a fost primul lucru promis românilor, să intrăm într-o stare de normalitate", afirmă vicepreşedintele PSD, potrivit Mediafax.

Călinoiu susţine că liberalul nu acţionează în conformitate cu "responsabilităţile" pe care USL şi le-a asumat în faţa electoratului.

"După cum acţionează acum, faţă de responsabilităţile pe care le are Uniunea Social Liberală şi responsabilităţile asumate de liderii acestui proiect, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin, el e clar că nu pune umărul să construim, ci pune umărul să distrugem", menţionează Călinoiu.

Președintele CJ Gorj apreciază eforturile depuse de premierul Victor Ponta ca să meargă bine activitatea Guvernului, însă este critic faţă de "derapajele" lui Crin Antonescu.

"Discuţiile astea sunt foarte clare şi de fiecare dată se observă efortul pe care îl depune premierul ca să meargă treaba cât mai bine la Guvern şi să menţină echilibrul în cadrul Uniunii Social Liberale. După orice derapaj din acesta, după o declaraţie nefericită a lui Crin Antonescu, "haide la USL", se întâlnesc, se pun lucrurile la punct, ţine două săptămâni şi iar se începe. E clar că asta provoacă un val de nemulţumiri în rândul membrilor de partid ai USL şi în rândul electoratului, după cum bine vedeţi. Şi au observat şi liberalii scăderea în sondaje a lui Crin Antonescu", a mai declarat Călinoiu.

Comentarii Facebook