Teapa la buzunarul clujenilor! E.ON Gaz a spart si reasfaltat strada Aurel Suciu, refacuta recent de Primarie VIDEO


Strada Aurel Suciu, reabilitata in intregime de Primaria Cluj-Napoca in 2010, a fost sparta si reasfaltata de E.ON Gaz in 2011.

Lucrarea a costat circa 100.000 de euro si a fost suportata de aceasta data de E.ON Gaz.

Primaria Cluj-Napoca a anuntat inca din 2004 ca vrea sa refaca aceasta strada importanta, care trece prin fata Facultatii de Stiinte Politice si Administrative si face legatura intre cartierul Gheorgheni si strada Dorobantilor. E.On Gaz a dat un raspuns abia in 2010, precizand ca din lipsa de fonduri conductele de pe aceasta strada nu vor fi inlocuite, permitand municipalitatii sa inceapa lucrarea.

Primaria a investit in refacerea de la zero a drumului, dar, in vara acestui an, compania E.ON Gaz a depus o cerere pentru a sparge strada si pentru a schimba conductele.

"I-am chemat sa repare o strada, Aurel Suciu, timp de 6 ani de zile. Dupa 6 ani cand ne-au raspuns ca nu au bani si, in 2010, am asfaltat aceasta strada, pentru ca in 2011 sa gaseasca bani si sa schimbe conducta de gaz. In conformitate cu autorizatia eliberata de Primarie au fost obligati sa reasfalteze intreaga strada, din bordura in bordura. Cu banii folositi acolo, numai pentru asfaltare, cred ca puteau sa schimbe conducte pe alte cinci strazi. Cred in continuare ca este o problema de management a celor care gandesc reparatiile si interventiile la E.ON Gaz", a declarat primarul Sorin Apostu.

 

Oamenii care locuiesc pe strada, dar si soferii sustin ca bataia de joc a E.ON Gaz a durat cateva saptamani. "Au spart strada de la un capat la altul si cand i-am intrebat ce fac, mi-au spus ca nu e treaba mea. Ca au aprobare si pot sa o sparga. Am stat asa o vreme cu un sant pe margine, iar mai bine de o saptamana s-au tot chinuit sa o asfalteze. Noroc ca au asfaltat toata strada si nu ne-au lasat iarasi cu petece", a spus Adrian Asztalos.

 

Un alt sofer se intreaba din ce bani va acoperi E.ON Gaz aceasta lucrare. "Banii de asfaltare, care nu cred ca sunt putini, o sa ii platim tot noi. Pun cativa bani la fiecare la factura si s-au scos. Asta este tara lui Papura Voda", a spus un taximetrist.

 

Lucrarile de reasfaltare au fost efectuate de Regia Autonoma a Domeniului Public (RADP) Cluj si se ridica la circa 450.000 de lei, adica 100.000 de euro.

Reprezentantii E.ON Gaz au refuzat sa comenteze situatia de pe strada Aurel Suciu.

Comentarii Facebook