Taximetriștii din Cluj-Napoca, furioși că li se permite accesul numai pe două benzi dedicate transportului public. Amenință cu instanța


Studiul de trafic realizat de Primăria Cluj-Napoca arată că taximetriștii pot avea acces numai pe benzile dedicate de pe Bulevardul Nicolae Titulescu și de pe Regele Ferdinand.

Condițiile de utilizare a acestor benzi sunt următoarele: accesul este permis doar taxiurilor cu client, de pe nu este permisă preluarea debarcarea clienților de pe banda de autobuz, nu se permite utilizarea stațiilor de transport public cu excepția intervalului orar 23.00 - 05.00, la momentul la care frecvența mijloacelor de transport în comun va ajunge la 60 de unități pe oră nu se mai permite accesul taximetrelor.

Taximetriștii nu mai au acces pe alte benzi pentru că ar perturba circulația mijloacelor de transport în comun, pentru că în unele zone sunt și mașini parcate sau pentru că ”prezența taximetrelor pe benzile dedicate ar limita acțiunea autovehiculelor de intervenție (ISU, SMURD, Ambulanță, Poliție)”.

Lucrurile vor fi discutate într-o dezbatere publică, dar reprezentanții taximetriștilor spun că studiul este realizat pe genunchi și că se va ajunge la un proces.  ”Nu se poate proces până când nu se va termina dezbaterea publică și nu va fi realizată Hotărârea de Consiliu Local”, a spus Ioan Pugna, reprezentantul Asociației de Monitorizare Taxi Transilvania. 

Taximetriștii clujeni spun că oricum Legea 38 le permite să circule pe benzile dedicate, fără a perturba circulația acestora. 


Comentarii Facebook